• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AGF’er: Jeg skal slå Brøndby-legendes rekord

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den nye AGF-keeper Jesper Hansen har et klart mål om at slå Mogens Kroghs rekord.

Af Victor Risager

Jesper Hansen er blevet 36 år og har prøvet en del i sin karriere: Han har vundet det danske mesterskab med både FC Nordsjælland og FC Midtjylland, han har spillet i Champions League med begge klubber, og han har spillet på det danske landshold.

Men den nyslåede AGF-keeper har stadig nogle ambitioner for karrieren. Over for MTAC fremhæver han især ét mål, han vil opnå i de næste år.

I skrivende stund er Jesper Hansen nemlig nummer to på listen over målmand med flest såkaldte clean sheets i Superligaen - altså kampe uden at indkassere mål. Han har ifølge superstats.dk 111 af slagsen og er kun overgået af Brøndby-legenden Mogens Krogh, der står noteret for 126. Det skal der ændres på i de kommende sæsoner.

- Jeg kan finde mange forskellige motivationer. Der skal ikke så meget til, for jeg er sulten derinde i målet. Jeg vil holde nogle clean sheets. Jeg ligger nummer to på all-time listen over clean sheets. Det er også en lille motivation jeg har.

- Jeg skal slå Mogens Krogh. Jeg har ikke så langt op til ham, så hvis jeg spiller to-fire år endnu, så har jeg mulighed for at slå ham, siger Jesper Hansen til MTAC.

AGF-keeperen startede ikke sæsonen med et clean sheet, da århusianerne spillede 1-1 mod netop Brøndby IF søndag aften. 

Foruden Jesper Hansen er der et par andre aktive keepere i top tyve over flest clean sheets: Silkeborg IF’s Nicolai Larsen, Union Berlins Frederik Rønnow, FC Midtjylland Jonas Lössl og Bayer Leverkusens Lukas Hradecky. Ingen af dem har mere end 70 af slagsen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020