• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Pedersen

Ahlmann tvivlsom til sæsonpremiere

Ahlmann tvivlsom til sæsonpremiere

AaB-venstrebacken Jakob Ahlmann kæmper fortsat med skadesproblemer og er meget tvivlsom til næste weekends sæsonpremiere

Af Jacob Pedersen

Jakob Ahlmann fik sit store gennembrud for AaB i 2013/2014-sæsonen, hvor nordjyderne vandt både mesterskab og pokalturnering, inden den nu 25-årige, duelstærke venstreback fik sin landsholdsdebut.

Ahlmann blev dog siden korsbåndsskadet, og lige siden har han kæmpet med at komme tilbage på banen og til det niveau, som han viste inden knæskaden. Bare 12 kampe spillede han i sidste sæson, der var plaget af flere uheldige følgeskader og problemer.

Læs også: Skadesplaget AaB-profil fortsat på sidelinjen: Koncentrerer mig om at bidrage

Inden sæsonen forlængede han med yderligere to sæsoner, og der blev samtidig lagt op til, at han skulle tilbage til topniveauet og være en kulturbærer på et ungt nordjysk hold, der har set store forandringer i løbet af sommeren.

Han var dog ikke med, da AaB spillede 2-2 med Silkeborg i går i generalprøven, inden AC Horsens er på besøg i næste weekends sæsonåbning.

- Der skete det for nogle dage siden, at jeg som så mange gange før fik et lille tilbagefald. Jeg fik en sprøjte inden opstarten og har så siden trænet hårdt på, men jeg har fået lidt smerter og lidt overbelastning i knæet. Vi har droslet mig lidt ned i de sidste par dage, og så er vi blevet enige om, at jeg sad over i går og i stedet spiller med reserveholdet i morgen, siger venstrebacken til tipsbladet.dk.

Derfor er det heller ikke ret sandsynligt, at han er med fra start, når det går løs om en uge, fortæller han med henvisning til den afbrudte opstart.

- Det er ikke urealistisk, at jeg kan spille en rolle fra bænken, men lige nu er jeg lidt efter de andre formmæssigt, og vi er stadigvæk lidt forsigtige.

Han har, som han også fortalte os for et par uger siden, accepteret, at han fremover må kigge lidt kortere frem, end han tidligere har gjort, og han er derfor også rolig og tålmodig omkring problemerne med knæet.

- Jeg vil hellere stå over de første kampe og vente til, at jeg føler mig helt klar. Jeg tager det lidt dag for dag. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg har misset nogle dage og minutter med førsteholdet, men jeg er rimelig fortrøstningsfuld, og jeg er også bevidst om, at det her er et langt projekt for mig, konstaterer han.

- Jeg skal tage små skridt, og det er ikke verdens undergang for mig, at jeg misser et par kampe. Det bliver en lang sæson, og jeg skal nok komme mig, men det skal være for at være helt klar og ikke for kun at spille med halv kraft.

Superliga

Mere Superliga

Fokus