Video : Tipsbladet
Superliga

Ambitiøs Ankersen efter klubskifte: Intet andet end Superliga gælder

Det er kun oprykning, der tæller for Esbjerg fB, der skal og bør være et Superliga-hold, siger hjemvendte Jakob Ankersen.

Jakob Ankersen tager et stort skridt ned rent sportsligt denne sommer. Han bytter Superligaens nummer tre ud med Esbjerg fB, der skal spille NordicBet Liga i næste sæson. Men det skal helst blive ved den ene sæson.

Den hjemvendte kantspiller fortæller, at han i samtalerne med sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er blevet forvisset om, at klubben satser på et hurtigt comeback til den bedste række. Hvor Ankersen i øvrigt også mener, at EfB hører til. 

Læs også:Esbjerg-boss jubler over Ankersen: Han havde bejlere fra højere hylder

- Det hedder NordicBet Ligaen, men det projekt, synes jeg, er ambitiøst. Det, han har lagt på bordet for mig, var, at der er ikke andet, der gælder, end oprykning. Jeg vil rigtig gerne være med til at hjælpe dem på vej til det. 

- Esbjerg er jo en by, der skal have Superliga, og det er der ingen tvivl om. Vi har alle forudsætninger for at lykkes med det, så da vi kom til de sidste forhandlinger, var det en "no brainer", siger Jakob Ankersen til klubbens hjemmeside.

Læs også:Jakob Ankersen i overraskende skifte til Esbjerg fB

Den næstbedste række er dog langt fra ubekendt for Jakob Ankersen. Han etablerede sig som fast mand i Esbjerg, da holdet var nede at vende i 2011/12-sæsonen. Den endte med oprykning.

29-årige Jakob Ankersen har skrevet en kontrakt frem til 2023 med Esbjerg fB. Han kommer til klubben efter sin bedste sæson i karrieren, hvad angår mål og oplæg. Han stod for henholdsvis otte og seks i alle turneringer for AGF.

Læs også:Ankersen er gået fra bronzemedalje til NordicBet Liga: EfB er min klub

Læs også:Skuffet klublegende forlader Esbjerg efter 40 år: Det var eddermame tider

Læs også:Ny Esbjerg-træner klar i mælet: Der skal spillere ind