Video : Tipsbladet
Superliga

Esbjerg-boss jubler over Ankersen: Han havde bejlere fra højere hylder

Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg fB, selv om han godt kunne have fået en kontrakt hos en højere rangeret klub. Det glæder EfB's sportschef.

Dagens store fodboldnyhed er selvfølgelig Kamil Wilczeks skifte til FC København, men i Esbjerg detonerede klubben også en transferbombe. Jakob Ankersen vender hjem til EfB efter fem et halvt år i Sverige, Belgien og Århus.

Det er sjældent, at en nedrykker kan hente en profil hos Superligaens nummer tre, og skiftet skal da også ses i lyset af, at Ankersen er født i Esbjerg og opvokset i EfB. Det mener sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

- Det er vi nok først og fremmest lykkedes med på grund af relationen mellem Jakob og klubben. Vi har haft en god og tæt dialog gennem noget tid, og vi har forklaret ham vores projekt i EfB. Det kunne han godt kunne se sig selv som en del af, og det er rigtig dejligt, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:Jakob Ankersen i overraskende skifte til Esbjerg fB

- Jeg har sagt til ham, at vi selvfølgelig kommer fra et hårdt år, og at vi skal spille NordicBet Liga nu. Det projekt, vi skal i gnag med nu, er at sørge for at spille os til oprykning til Superligaen igen. Derefter skal vi sørge for på sigt at blive en fast del af Superligaen.

Jakob Ankersen kommer direkte fra sin bedste sæson i karrieren med otte mål og seks oplæg i alle turneringer, og han har selv fortalt, at han afviste et kontrakttilbud fra AGF. Han kunne formentlig også have skiftet til en anden klub på en højere hylde end EfB.

- Med det, Jakob har leveret over hele sæsonen og igennem de seneste sæsoner, har han selvfølgelig haft bejlere. Det har han også fra andre, som pt. ligger højere rangeret, end vi gør. Derfor er vi glade for, at Jakob vælger at vende hjem. Det er også en stor kadeau til de mennesker i klubben, som har haft med ham at gøre, og som han har gode minder fra, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Læs også:Ankersen er gået fra bronzemedalje til NordicBet Liga: EfB er min klub

Jakob Ankersen var en del af et kuld af egenudviklede spillere, som slog igennem for EfB samtidig, og som også talte tvillingebror Peter, Kian Hansen, Martin Braithwaite og Jonas Knudsen. Han er den første af dem, der vender hjem til Esbjerg, men er han også den sidste?

- Det må tiden vise. Vi syntes i det her tilfælde, at det passede voldsomt godt ind. Jakob har så meget kvalitet, og vi ledte efter noget på den position, han spiller. Samtidig kunne han se sig selv i det projekt, vi har, siger sportschefen.

- I vinter kom Kevin Conboy også hjem, og det er godt at have nogle, der kan være kulturbærer og har klub-DNA.

Jakob Ankersen har fået en treårig aftale i EfB.

Læs også:AGF-chef om Ankersen-afsked: Thorsteinsson er en større pointspiller

Læs også:Ankersen vrager AGF-tilbud: Færdig i klubben

Læs også:AGF om Ankersen-exit: Ikke muligt at blive enige