Video : Tipsbladet
Superliga

Arek Onyszko ellevild: Bravo, FC Midtjylland!

FC Midtjylland henter Adam Buksa, og det møder stor begejstring hos angriberens polske landsmand, den tidligere FCM-spiller Arek Onyszko.

FC Midtjylland tilføjer noget af en forstærkning til mestertruppen.

Superliga-klubben har netop præsenteret den polske landsholdsspiller Adam Buksa som nyt medlem af ulveflokken, og han skal være med til at bombe FC Midtjylland i Champions League-gruppespillet, som er den potentielt helt store gulerod, der venter midtjyderne i den kommende sæson.

27-årige Buksa har tidligere i karrieren haft stor succes i både New England og senest Antalyaspor, og han scorede et mål for Polen ved EM-slutrunden mod Holland. Det er altså på papiret en meget stor profil, FCM har formået at tiltrække.

Adam Buksas landsmand, den tidligere FC Midtjylland-spiller Arek Onyszko, er ellevild over skiftet - både på FCM og Buksas vegne.

- Han er meget intelligent. Han taler fire forskellige sprog og er helt utrolig professionel. Han tager fodbolden helt vildt seriøst og har blandt andet sin egen mentalcoach, siger Arek Onyszko til Tipsbladet. 

Den tidligere målmand arbejder i dag for det polske U17-landshold som målmandstræner, og tilbage i januar holdte Adam Buksa et oplæg for netop U17-landsholdet. Onyszko kender også Buksa fra Polens U20-landshold.

- Jeg kan kun sige positive ting om ham som person og som fodboldspiller. På banen er han fysisk stærk og god i boksen. Det er også velkendt, at han er ekstremt god på hovedstød. Jeg tror, FC Midtjylland bliver rigtige glade for ham, lyder det fra Onyszko, der i øvrigt husker på, at Buksa taler perfekt engelsk og dermed får let ved at tilpasse sig i Danmark. 

Tipsbladet har også talt med en polsk journalist om Adam Buksa, og han påpeger, at angriberen formentlig havde sigtet højere end FC Midtjylland på nuværende tidspunkt i karrieren.

Sådan ser Arek Onyszko ikke på det.

- Han kommer til at arbejde 100 procent i holdets tjeneste. FC Midtjylland har købt en spiller, der kommer til at give dem en ekstra dimension. Jeg synes også, at Buksa har taget en god beslutning. Jeg havde meget gerne set, at vi havde haft en klub som FC Midtjylland i Polen.

- FCM er en lille klub, men de har gjort det utrolig godt i mange år. De har investeret mange penge i unge spillere, og det er en professionel klub. Når man spiller i FC Midtjylland, føler man, at man er en del af én stor familie, og det kan Adam godt lide.

- Derudover skal man huske, at den danske liga bliver fulgt nøje af scouts fra de største ligaer, så hvis Adam gør det godt og scorer nogle mål, kan han uden problemer blive solgt til en større klub, lyder det fra Onyszko, der som aktiv spillede 363 Superliga-kampe. 

Adam Buksa er den fjerde polak i historien til at tørne ud for FC Midtjylland. Foruden Arek Onyszko har også Rafal Kurzawa og Patryk Wolanski en fortid på heden.