Video : Tipsbladet
Superliga

Arnesens ros: FCK over Malmö, Bodø/Glimt og Molde

Det er et stærkt hold, FC København har skabt, mener Frank Arnesen.

Denne historie stammer fra et interview 26. januar 2024, der er Tipsbladets sidste udgave på print.

Dansk fodbold har Frank Arnesen ikke arbejdet i, siden han var teenager.

Men han følger stadig med, og der er andre end FC København at lægge mærke til, selv om denne sæsons resultater er enestående.

- FC København har gjort det virkelig godt. Der har da været indkøb, der ikke var så gode, men sådan vil det altid være, og de har haft tilstrækkeligt med gode spillere til at vinde, og så er det godt nok. De har heller ikke været bange for at bruge mange penge på talenterne og for at spille med dem.

- De er klart den største og mest succesrige klub i Skandinavien. Bodø/Glimt, Molde, Malmö FF har gjort det rigtig godt, men FC København har den fordel, at de ligger i København. Det er en storby, og de har fået meget flotte tilskuertal. De genererer mange penge. Nu bliver det spændende at se, hvordan de klarer sig videre i Europa, siger Frank Arnesen til Tipsbladet.

Superliga-klubber gør det godt
Frank Arnesen har bemærket, at andre danske hold end FC København gør sig i de europæiske turneringer.

- Nogle år vil klubber som FC Midtjylland og FC Nordsjælland også vinde mesterskabet. For det handler ikke kun om at have flest penge, det handler også om at have en virkelig god organisation, at man scouter godt, har gode trænere.

- FC Nordsjælland har også gjort det godt med at finde, købe og uddanne talenter, og så har både de og FC Midtjylland arbejdet flot med deres akademier i Afrika. De har uddannet nogle ekstremt dygtige spillere, ikke mindst en spiller som Mohammed Kudus i FC Nordsjælland og Right To Dreams akademi, lyder vurderingen fra Frank Arnesen, der også bider mærke i danske træneres succes i udlandet.

- Der er en effekt i, at man ser andre danskere have succes. Vi er nogle stykker, der har haft succes og har boet i udlandet, som mig og Morten [Olsen] oppe i Bruxelles. Folk tror jo, jeg er hollænder, fordi jeg ikke har boet i Danmark, siden jeg som teenager spillede i Fremad Amager. Og Morten er belgisk gift og har boet i Bruxelles, siger Frank Arnesen.

- Nu ser vi en række danskere få succes i udlandet. Bo Svensson, der gjorde det så flot i Mainz, uanset at han endte med at stoppe her i efteråret. Johan Lange har gjort det rigtig flot siden FC København med hans arbejde i Aston Villa og nu i Tottenham. Det er godt at se, jeg ønskede ham tillykke, da han fik jobbet i efteråret. Der er to-tre danske ledere i Anderlecht, der virkelig har fået tingene på ret køl, efter klubben var i en bølgedal og længe har været bag Club Brugge, Genk og Gent.

Du finder interviewet med Frank Arnesen i den sidste udgave af Tipsbladet på print sammen med Ekstra Bladets trykte avis fredag 26. januar.

Her har vi også interviews Michael Laudrup, Morten Olsen, Ståle Solbakken og en læser gennem mange år om Tipsbladets betydning.

Husk også, at den gode journalistik og de gode historier vil være at finde på tipsbladet.dk, der den kommende tid udvider med nye formater og projekter på video, sociale medier og i tekst på tipsbladet.dk.