Bedst og værst: AGF delte adventsgaver ud i underholdende brag

FC Nordsjælland tog sig en sejr på 3-1 over AGF søndag aften. Tipsbladet.dk ser nærmere på opgøret her.

FC Nordsjælland:
Når Kamaldeen Sulemana er i hopla, så er han absolut en af de spillere i Superligaen, som man ikke kan andet end at nyde. Målet til 2-0 var i sig selv imponerende, da assisten gik til målmand Vindahl (som også spillede en stor kamp), hvorefter Kamaldeen på egen hånd udfordrede og afdriblede Frederik Tingager med største selvfølgelighed og bankede bolden i kassen.

Foruden scoringen blev det også til nogle lækre detaljer, og det er efterhånden meget spændende, hvor længe FCN overhovedet kan holde på den hurtige og teknisk stærke offensivspiller, som sagtens kan blive den næste i rækken af dyre Nordsjælland-salg. Dog dummede han sig med et kvarter tilbage med sit andet gule kort, som selvfølgelig trækker ned, selvom det ikke virker virkede tilsigtet at ramme Diks med sin arm. Ingen er åbenbart perfekte.

AGF:
Det er egentlig vildt, at Aarhus-klubben måtte gå fra banen med et på papieret klart nederlag, da de fik tilspillet sig flere meget gode muligheder for at få scoret mere end det ene. Her var spillere som Jon Dagur Thorsteinsson og Bror Blume meget medvirkende i det chanceskabende spil.

Samtidig skal Patrick Mortensen også nævnes for sin scoring, som skabte spænding tilbage i kampen igen efter de to lynhurtige FCN-scoringer i kampens første minutter. Dog må han også se tilbage på en kamp, hvor han sagtens kunne have scoret mere i de perioder, hvor AGF'erne tydeligt var ovenpå i opgøret - og så kan det jo nærmest være ligemeget, hvor fint forarbejdet ellers er.

Kampens værste:
På 1. søndag i advent fik AGF's Sebastian Hausner delt en kæmpe gave ud helt tidligt i kampen, hvor han fik taget sig helt skidt af et indlæg og serverede bolden for Isaac Atanga, som nemt kunne bringe Farum-mandskabet foran med 1-0. Det var dog ikke kun i eget felt, at han havde det svært. Han havde ligledes vaskeligheder i den anden ende af banen, da han i helt fri position endte med at heade en kæmpe mulighed over mål i begyndelsen af anden halvleg. Hausner blev også helt forståeligt taget ud efter en times tid.

Endvidere havde Kamil Grabara også en dårlig dag, da han sparkede bolden lige ind i Atanga ved 3-1-målet, og det er svært at sige, hvem af de to, der klarede sig mest klumpedumpe-agtigt i aftenens kamp, men kampen her er nok ikke noget, som Grabara skal vise til hans ejere i Liverpool, hvis han vil tættere på holdet.

Kampens detalje:
Paw, paw, paw. Sådan lød det i de første ti minutter af opgøret, hvor der pludselig stod 2-1 til FC Nordsjælland. Det er bestemt ikke hverdagskost, at det er så livligt i åbningen af Superligaens kampe, og det er da bare festligt med sådan en omgang i ny og næ. Desuden blev det også til i alt 11 minutters overtid i kampen med fire i forbindelse med første halvleg og syv i anden halvleg.