• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Der skal trænes afslutninger i AaB

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AaB og AC Horsens.

Af Victor Risager

AaB - AC Horsens 1-0 (0-0)
Tom van Weert, 1-0 (53.)

Kampens bedste
AaB

AaB startede med Lucas Andersen på bænken, men på banen stjal et par andre offensivspillere billedet. Kasper Kusk var nemlig i den grad i hopla i dagens kamp. Han drev gæk med Horsens’ forsvar igen og igen, og han leverede den ene gode aflevering efter den anden fra sin plads som falsk nier. Han brændte godt nok nogle chancer, men man kan ikke komme udenom ham i denne kategori, selvom flere andre spillere også var velspillende. 

AC Horsens
Det var ikke en god præstation for Jonas Dals mandskab, og AC Horsens har stadig sæsonens første point til gode, men det kan de ikke klandre Matej Delac i målet for. Den kroatiske keeper havde en række fine redninger og indgreb, og selvom han indkasserede et mål, var han uden tvivl AC Horsens’ bedste spiller i kampen. Uden Delac kunne det have set noget værre ud på scoringstavlen.

Kampens værste
AaB kørte AC Horsens over, og det er nærliggende at fremhæve stort set hele AC Horsens-mandskabet i denne kategori. Især havde gæsternes forsvar det mere end almindeligt svært ved at holde styr på Kasper Kusk og Tom van Weert, der i store dele af kampen løb om hjørner med deres oppassere.

Når det er sagt, er det også forståeligt, hvis AaB-træner Jacob Friis og trænerstaben sætter sine spillere til at træne afslutninger i de kommende dage. Først i det 53. minut fik AaB sendt bolden i mål, men på det tidspunkt kunne de allerede have været foran med to eller tre mål. I hvert fald havde både Kasper Kusk og Tom van Weert en række store chancer i opgøret, og deres skarphed gjorde kampen meget mere spændende, end den burde have været i slutminutterne.

Kampens detalje
Nyindkøbte Pedro Ferreira er gået direkte ind i startopstilling i AaB, hvor han spiller på den defensive midtbane, men han skal stadig lige vænne sig til dansk fodbold. For anden kamp i træk kom portugiseren ud til kampen med speederen i bund og fik raget et gult kort til sig inden for kampens første 15 minutter. I begge kampe har han undgået at få vist et andet gult kort, men det er nok en vane, han skal vænne sig af med. 

Det kan også nævnes, at Lucas Andersen endelig var tilbage på banen for nordjyderne. Anføreren blev skiftet ind med knap tyve minutter igen. 

Læs også:Jonas Dal arbejder på stilen i AC Horsens: Der er fokus på vores udvikling

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er krummer i Brøndby og Arbnor Mucolli

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus