• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Bedst og værst: Forsvarsgeneralerne blomstrede i intenst derby

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC København og Brøndby.

Af Mads Bye Marboe

FC København - Brøndby IF 0-0 (0-0)

Kampens bedste

Læs også:Udlejet AaB’er om fremtiden: Kommer nok en afgørelse inden for et par uger

FC København (Victor Nelsson)
Den unge forsvarsspiller har spillet et hav af kampe for FC København i denne sæson. Alligevel bliver han ved med at holde et højt niveau, og det gjorde han også mod rivalerne fra Brøndby. I første halvleg lignede det, at Nelsson var kommet så slemt til skade, at han måtte udskiftes, men den tidligere FC Nordsjælland-profil forblev på banen og var stærk i sine dueller. Han var samtidig markant bedre med bolden end sin makker i midterforsvaret, Sotirios Papagiannopoulos, selv om det ikke siger alverden.

Brøndby IF (Andreas Maxsø)
Det kan godt være, at Andreas Maxsø misbrugte en gigantisk mulighed i første halvleg, men forsvarsspilleren, der blev månedens Superliga-spiller i juni, var en klippe for Brøndby igen søndag aften. Sammen med Sigurd Rosted og Anthony Jung havde han godt styr på Mohamed Daramy og Jonas Wind, og han var således medvirkende til, at klubben fra Vestegnen nu har holdt buret rent i fire af de seneste seks kampe.

Læs også:LIVE: Wind rammer overliggeren igen

Kampens værste

Pep Biel var inde i en stærk periode i starten af foråret, og han kom også fint fra land efter coronapausen. I de seneste kampe har det set anderledes skidt ud, og den spanske kantspiller fik det heller ikke til at fungere mod Niels Frederiksens mandskab. Blev udskiftet til fordel for Jens Stage i pausen.

Kampens detalje

Jonas Wind mangler stadig nogle procenter for at være på toppen, det er tydeligt. Ikke desto mindre fik han i glimt vist sine kvaliteter her til aften, og det kom særligt til udtryk, da han sparkede på overliggeren i første halvleg. Angriberen diskede op med en afslutning næsten halvt liggende i luften på efter et stærkt indlæg fra Mohamed Daramy.

Samtidig er det værd at nævne, at Nicolai Boilesen gjorde comeback efter mere end et år på sidelinjen, da han blev indskiftet i det 88. minut.

Læs også:Superliga-chef forventer ikke fulde tribuner til næste sæsons start

Læs også:Solbakken vil flytte brikker på holdet: Der skal mere fysik ind

Læs også:Ballade inden derby: Fire personer anholdt efter slåskampe