• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Giftige Links drev gæk med Brøndby

Foto: Getty Images

AGF snuppede en 3-1-sejr over Brøndby på hjemmebane. Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen her.

Af Oliver Okstrøm

AGF - Brøndby IF 3-1 (1-1)
1-0 Gift Links (37.)
1-1 Simon Hedlund (45.)
2-1 Patrick Mortensen (78.)
3-1 Albert Grønbæk (80.)

Kampens bedste:

AGF:
Gift Links havde til dagens kamp fået chancen fra start af AGF-træner David Nielsen, og den greb han bestemt. Den hurtige sydafrikaner havde det godt på kanten, og så kan han se tilbage på en veltimet flugter ved aarhusianernes første mål.

Læs også:LIVE: Sådan gik det da AGF slog Brøndbv med 3-1

Han var i det hele taget svær at få styr på for Brøndby. Det samme må man også sige om indskiftede Albert Grønbæk, som fik sat ekstra skub i sagerne og var med til at afgøre kampen. Der er nok af strenge at spille på i offensiven for AGF.

Brøndby IF:
Med 20-årige Jesper Lindstrøm har Brøndby en spiller, som modstanderne altid skal passe særdeles godt på. Udover at han stod bag oplægget til 1-1-målet, så havde han mange særdeles gode aktioner på banen.

Blandt andet når det handlede om at finde rummene mellem AGF'erne, som i anden halvleg fik fordelen af at spille med en mand i overtal. Der er dog ingen tvivl om, at han efterhånden er ved at være den sikreste på holdkortet i Brøndby.

Læs også:Carsten V. Jensen overvejer Frederiksen-forlængelse: Svært at lade være

Kampens værste:
Normalt ville et rødt kort gøre en til oplagt kandidat til denne plads, og selvom det var en tvivlsom en af slagsen, så undgår Morten Frendrup ikke i forbindelse med dette opgør. Han havde sine vanskeligheder allerede i begyndelsen af kampen, og det hjalp ikke for ham, at han blev placeret på højre wingback efter Bjurs skade. Man kan sige at udvisningen, som kom efter to gule kort, bare var det ekstra bevis på, at det ikke var hans dag i dag.

Kampens detalje:
Det så fuldstændig skørt ud, da Brøndby udlignede til 1-1. I stedet for at stille sig i vejen for bolden, så valgte Patrick Mortensen med armene ude at lade bolden gå helt ind foran målet efter et hjørnespark, hvor Kamil Grabara var chanceløs i forhold til at gøre noget brugbart. Sådan noget bør næsten stå i lærebøgerne om, hvordan man gør ved et hjørnespark, hvor man ofte skal gøre alt, hvad man kan for at få første touch på bolden. 

Læs også:Niels Frederiksen udpeger Brøndbys svaghed: Det mangler vi

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Jess Thorup er ved at sætte sit præg på FCK

Læs også:Superliga-klub præsenterer blodrøde tal: Et regnskabsår, vi aldrig glemmer