Bedst og værst: Thorup har fået noget at tænke på
Foto: Getty Images
Superliga

Bedst og værst: Thorup har fået noget at tænke på

AC Horsens snuppede søndag sejren over FC København i Parken. Tipsbladet.dk kigger nærmere på opgøret her.

FC København - AC Horsens 0-1 (0-0)
0-1 Lubambo Musonda (62.)

Kampens bedste:

FC København:
Hákon Haraldsson er trods sine blot 19 år ved at være en udklækket profil i Superligaen. Mens hans kollegaer omkring sig i FCK-offensiven ikke var helt, hvor de skulle være, så var han enormt aktiv.

Det gjorde sig både gældende i det opbyggende spil og i afslutningerne. Endda en som gik i mål, men blev annulleret efter Viktor Claessons offside inde ved målmand Matej Delac. Det burde nok ikke være den unge islænding, der skulle stå med så meget ansvar, så der er nok noget at tænke på for Jess Thorup.

AC Horsens:
Man kunne godt pege på den blok, som var foran Horsens-feltet samt Delac' sikre indgreb i målet, men det ville nok være lidt for mange spillere om at være dén bedste. Det var nok heller ikke dem, som gav FCK'erne mest dårlig mave undervejs i kampen. Det burde i stedet være Casper Tengstedt.

Tengstedt fik ikke alene markeret sig med at få scoret et annulleret mål, som han ikke selv havde skyld i. Derudover stod han får en række frække driblinger, som de danske mestres forsvar ofte havde store vanskeligheder med.

Kampens værste:
Mens AC Horsens-spillerne virkede som en enhed, så var der et par udfald hos FCK'erne. Både Kevin Diks og Isak Johannesson ramte slet ikke dagen og blev begge tidligt skiftet ud i opgøret. Dog var hollænderen lidt mere 'off' i dag, og det var da også ham, der blev taget ud først.

Kampens detalje:
Det er selvsagt pudsigt, at der skulle være to omgange, hvor VAR annullerede mål for offside, men det bør selvsagt ikke være bemærkelsesværdigt, at man dømmer efter reglerne. I stedet er det bemærkelsesværdigt, at Parken kan få over 22.000 tilskuere ind midt i sommerferien. Godt klaret. Det er også specielt, at Horsens nu har vundet tre ud af de sidste fire kampe mod FCK i Parken.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.