• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Begejstret for FCK's valg: Han kan det hele

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Valget af Jacob Neestrup som FC Københavns nye cheftræner begejstrer i England.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Jess Thorup slukkede mesterskabstørken i FC København, han sikrede dem et Champions League-gruppespil, men resultaterne i Superligaen var under al kritik efter sommerpausen.

Derfor valgte FC København den 20. september at fyre Jess Thorup. Samtidig valgte man at ansætte Jacob Neestrup som klubbens cheftræner.

Valget af Jacob Neestrup begejstrer danskerens tidligere kollega i FC København Rubén Sellés. Det fortæller han til Tipsbladet.

- Han er i stand til det hele som træner. Han er ung, han kender alt til fodbold, han lever og ånder for fodbold. Han ved hvordan, han ønsker sit hold skal spille og kender positionerne. Han har mange gode egenskaber til at blive en god træner i særligt Skandinavien.

- Jeg kan godt lide, når en klub har en klar ide. Jeg kan godt lide, når en klub ved, hvordan den kan skabe et godt fundament igen. Jeg synes, at Jacob er en god træner. Han er den rigtige træner i Superligaen til at stå i spidsen for FC København.

- Jeg kan godt lidt, når en klub træffer den beslutning og holder fast i den. Det er selvfølgelig en ung træner, så det kan gå begge veje. Jacob er en, der kender klubben og ligaen, og ved hvordan FCK ønsker det. Det er meget bedre at gøre det på den måde, end at vælge noget udefra, som du allerede har i klubben.

Selvom han er glad på Jacob Neestrups vegne, der iøvrigt har fået en solid start som cheftræner for FCK, så gjorde det også ondt på Rubén Sellés at høre, at hans gode ven og tidligere kollega, Jess Thorup, fik sparket.

- Jeg var trist, da jeg fandt ud af, at Jess ikke længere havde jobbet. Han gjorde et rigtig godt stykke arbejde med at bringe klubben sammen under svære omstændigheder. Han gjorde holdet kompetitivt igen, han fik holdet til at vinde titlen igen og konkurrere i Europa. Han var god på træningsbanen, så jeg forventede det ikke, men fodbold handler om resultater, og klubben var ikke i sin bedste periode, men jeg forventede ikke at han ville blive fyret.

Rubén Sellés, 39 år, var i 66 kampe assistenttræner under Jess Thorup, og sammen havde de lagt store planer for denne sæson, har Sellés tidligere fortalt til Tipsbladet.

Ambitionerne var blandt andet og få holdet i Champions League-gruppespillet. Rubén Sellés endte dog med at skifte til Southampton, men inden da havde han også store forhåbninger til nogle af vinterens dyre indkøb.

- Jeg har ikke været hos dem i de sidste seks måneder, så jeg kender ikke til processerne lige nu. Da jeg forlod var Babacar og Mukairu begge spillere, som kunne spille i startopstillingen, men vi valgte Pep (Biel) på grund af vores måde at spille på. Babacar var speciel og Mukairu kom ind og skulle udvikle sig, så det er svært for mig at svare på lige nu, men nogen gange tager det bare længere tid for spillere i skandinaviske klubber i forhold til andre steder.

- Jeg mener, at det handler om tålmodighed, så når det rigtige tidspunkt kommer, så bryder de igennem. Nogle gange tager det ikke så lang tid og andre gang sker det bare ikke. Med Babacar, Mukairu og de andre så er jeg sikker på, at det er et spørgsmål om tid, før de også griber chancen, siger Rubén Sellés til Tipsbladet.

Rubén Sellés blev efter flere samtaler med Southampton præsenteret som deres nye assistenttræner i sommer. Holdet fra den engelske sydkyst har dog haft det svært i Premier League, hvor man overvintre under nedrykningsstregen og tidligere i november sagde farvel til cheftræner Ralph Hasenhüttl.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images