Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Begræder Brøndby-kollaps: Vi er dybt kede af det

Det gør ondt i Fanafdelingen, at man sætter dialogen med Brøndby og klubbens majoritetsejere på pause efter dagens sammenbrud i forhandlingerne om en værdiaftale.

- Det har jo store konsekvenser, at vi går, så vi er dybt kede af det og frustreret selv. Det er ikke en ønskesituation for os. Så vi har alle sammen meget ondt i maven.

Sådan lyder det fra Lars Petersen, der er formand for Fanafadelingen i Brøndbyernes IF, da Tipsbladet fanger ham for en kommentar oven på dagens store nyhed, om at forhandlingerne om en værdiaftale mellem Fanafdelingen, majoritetsejerne og Brøndby IF sættes på pause. Siden da har Brøndby delt et dokument, hvor klubben deler sine visioner. Nederst i det dokument står det, som hele humlen drejer sig om, nemlig at dokumentet ikke pålægger juridisk bindende forpligtelser for nogen af parterne.

Ligesom Fanafdelingens udmelding påpeger Lars Petersen, at sammenbruddet drejer sig, om at Brøndby ikke ønsker en bindende aftale, men i stedet blot en erklæring. Det vil Fanafdelingen ikke acceptere, fordi det devaluerer selve indholdet i aftalen.

- Når jeg kigger på dokumentet, så må jeg sige, at der er dele af det indhold, som vi er glade for, og det er jo blandt andet på grund af vores arbejde. Men det er ikke rigtigt det, der er sagen her. Sagen er, i hvilken form det der indhold skal udkomme. Skal det udkomme som en lidt løs erklæring, eller skal det udkomme som en gensidigt bindende aftale?

- Man kan sige, at hvis det udkommer som en erklæring, så har det meget mindre værdi, og vi var af den klare overbevisning, at vi var i processen på den gensidige præmis, at det skulle være en bindende aftale. Det er der, hvor vi er blevet overrasket og forbløffet her langt ind i processen over, at det ikke var GFH's intention. siger Lars Petersen.

Han forklarer, at det var denne torsdag, at Fanafdelingen fik bekræftet, at det kun kunne blive en erklæring og ikke en aftale, hvilket fik dem til at træffe beslutningen om at sætte forhandlingerne på pause. 

De to parter står altså stejlt i øjeblikket, og formanden for Fanafdelingen er stadig overbevist om, at en bindende aftale er den rigtige vej at gå. 

- Med den overordnede situation, som Brøndby IF står i, og med det her nye, meget anderledes ejerskab, så tror vi stadig fuldt og fast på, at den bedste måde at komme fremad er at forpligte hinanden på væsentlige forhold i en bindende aftale.

Stadig uenighed om indholdet
Hvis de forskellige parter opnår enighed, så kan man derefter forhandle videre om den endelige aftale. 

Dokumentet, som Brøndby delte, består af fem forskellige intentioner med flere underpunkter under hver intention. Som Lars Petersen tidligere har sagt, så er der meget af indholdet, som Fanafdelingen er tilfreds med.

Men ikke alt er på plads. Punkt b under Intention 5 "Brøndby IF's langsigtede udvikling er sikret", som lyder: "Som investeringsobjekt guides Brøndby IF med langsigtet værdiskabelse og en stigende aktiekurs for øje" er eksempelvis et punkt, som der skal forhandles om, siger Lars Petersen.

- Lige præcis den sætning er et forsøg på et kompromis fra GFH's side. Vi vil gerne have en stærkere formulering omkring, at de midler, der er i Brøndby, skal reinvesteres i Brøndby. 

- Der er nogle steder, hvor der er forslag til kompromisser, men hvor vi ikke har gået med på det. Det er fordi, der var en forhandling, og så stopper den pludseligt, mens den er i gang, fordi det her med erklæringen kontra gensidig bindende aftale kommer i spil. siger han.

Netop i dag blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Fanafdelingen, men det skal man ikke lægge så meget i. Det skyldes, at der ved den ordinære generalforsamling i marts blev stillet det forslag, at hvis der ikke var en aftale på plads inden udgangen af april, så skulle der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling. 

Den blev der naturligvis indkaldt til tidligere i april, lang tid før forhandlingerne brød sammen. Formålet med den ekstraordinære generalforsamling denne torsdag er, at fanrepræsentant i Brøndbys bestyrelse Claus Bjørn Billehøj skal have nogle pejlemærker for hans fremadrettede arbejde, som han kan gå videre med, oplyser Lars Petersen.