Foto: IMAGO
Superliga

Pavestolt af sin lillebror i FC København

Mads Bidstrup er pavestolt af sin lillebror Hjalte Bidstrup i FC København. Storebror kan se flere ligheder mellem ham og sin lillebror, men også én stor forskel. Tipsbladet har talt med Red Bull Salzburg-danskeren.

Hjalte Bidstrup står på nippet til at gøre dét, som storebror aldrig formåede.

Nemlig at bryde igennem på FC Københavns førstehold. 

Mads Bidstrup var selv et produkt af FCK's ungdomsafdeling i 2018, men tog allerede som 16-årig til udlandet for at prøve sig selv af i Red Bull Leipzig. 

17-årige Hjalte Bidstrup er endnu ikke fløjet fra reden, men nyder stor succes i den klub, hvor storebror aldrig slog igennem i.

- Han er et sindssygt godt sted lige nu i forhold til at komme op og spille førsteholdsfodbold. Han er i virkelig gode hænder i FCK, lyder det fra Mads Bidstrup til Tipsbladet. 

Det kan han da også have en pointe i. Hjalte Bidstrup har nemlig præsteret på et højt niveau på FCK's ungdomshold i UEFA Youth League, hvor Bidstrup og co. vandt sin gruppe foran Bayern München, Manchester United og Galatasaray.

Hjalte er et fysisk monster. Han kommer med sindssygt meget power. 

Mads Bidstrup
Red Bull Salzburg

Tidligere på ugen fik han chancen med de store drenge på førsteholdet, da han fik 45 minutter i en træningskamp mod Brøndby i Portugal. Det kan du læse mere om her. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Hjalte Bidstrup i aktion mod Bayern München i UEFA Youth League. Foto: IMAGO / sportworld

Men god fodboldspiller eller ej, er Mads Bidstrup stolt af sin lillebror.

- Jeg vil altid være stolt af Hjalte uanset, om han er fodboldspiller eller ikke er fodboldspiller. Jeg er stolt af, hvor langt han allerede er kommet. Hans udvikling har været fantastisk at se både som fodboldfan og som storebror, siger Mads Bidstrup og tilføjer. 

- Hjalte er et fysisk monster på højre backen. Han kommer med sindssygt meget power. Både offensivt og defensivt. Han er også stille og rolig begyndt at udvikle sit spil på bolden.

Den 22-årige midtbanespiller kan da også sagtens se ligheder mellem ham og sin lillebror, selvom der er én væsentlig forskel mellem dem. 

- Der er ikke nogen af os, der er bange for at trykke lidt til den og gå hårdt ind i nærkampene. Vi har begge to en vindermentalitet og vil gøre alt for at vinde. Min lillebror laver sgu flere mål end mig, så det er måske den største forskel, afslutter Mads Bidstrup med et selvironisk grin.

Der hviler da også en større forbandelse over storebror Mads Bidstrup, der endnu ikke har scoret et mål på seniorplan. Det kan du læse mere om i et større interview med ham her. 

Hjalte Bidstrup står derimod noteret for to scoringer i denne sæson for FCK's U19-hold.