• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Brian Priske roser unge spillere: Vi har fået en ekstra sult ind

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland gennemgik et generationsskifte sidste sommer, og det har på flere måder haft en positiv effekt, vurderer cheftræneren.

Af Victor Risager

FC Midtjylland snuppede guldet i den netop overståede Superliga-sæson, selvom de før sæsonen måtte sige farvel til flere store profiler. I stedet blev vejen banet for nogle af midtjydernes yngre spillere, og det har haft visse gode følger.

Det vurderer Brian Priske i et interview med FC Midtjyllands hjemmeside.

Nogle af de spillere, FC Midtjylland sagde farvel til inden sæsonen, var Paul Onuachu, Kian Hansen, Jakob Poulsen, Rilwan Hassan og Gustav Wikheim, som alle havde spillet mere end 100 kampe for midtjyderne. Men selvom truppen mistede en del erfaring, havde generationsskiftet også en positiv effekt.

Læs også:Japansk stortalent kan blive erstatning for Sisto i Celta

- Jeg tror i hvert fald, at vi har fået en ekstra sult ind og en ekstra motivation ind hos nogle af dem. Ikke at den ikke var der hos de gamle, men de unge kommer nogle gange med en anden tilgang til tingene og en anden indgang til spillet, som giver noget dynamik på alle mulige forskellige leder og kanter, siger Brian Priske til FCM TV.

Det er ikke blot de unge spillere, der har nydt godt af generationsskiftet, mener Brian Priske.  

- Samtidig har der været nogle ældre, der har kunnet se, at de skulle steppe op en ekstra gang, og at der var brug for lidt ekstra vejledning. Det er mange kampe, vi sagde farvel til med Kian, Jakob, Paul, Rilwan, mens Marc Dal Hende og Tim Sparv har været skadet. Når man mister mange kampe, betyder det, at dem, der er tilbage, måske skal tage lidt ekstra ansvar, som de alle sammen har gjort. Det har været med til at sætte det hierarki, der skulle sættes, og måske på en anden måde end tidligere, siger FC Midtjyllands cheftræner. 

Læs også:Priske om skiftet fra assistent til cheftræner: Hårdt i nogle perioder

I samme interview fortæller Brian Priske, at han glæder sig over, at nogle af klubbens egne talenter også fik gjort sig på førsteholdet i sæsonens løb. Her nævner han specifikt Nikolas Dyhr, som spillede 16 kampe i løbet af sæsonen.

FC Midtjylland tager hul på den kommende Superliga-sæson på udebane mod SønderjyskE den 11. september. 

Læs også:Kvalifikationskaos: Derfor risikerer FCM at misse Champions League-seedning

Læs også:Overblik: AGF, SønderjyskE og FCK's svære veje i Europa League

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus