Video : Tipsbladet
Superliga

Udviklede Superliga-topspillere: Han står klarest

Glen Riddersholm er ikke i tvivl, når han bliver spurgt om, hvad der gør ham mest glad som fodboldtræner.

Ebeltoft(Tipsbladet): Glen Riddersholm har i sin fodboldkarriere trænet en lang række spillere, der fik gode fodboldkarrierer.

Simon Kjær, Winston Reid, Jonas Lössl, Erik Sviatchenko og Pione Sisto er nogle få af de spillere i FC Midtjylland, i de andre klubber, Riddersholm har trænet, har andre spillere fået deres gennembrud med esbjergenseren som træner.

Det er det, jeg brænder for at se. At se dem i Champions League og på landsholdene

Glen Riddersholm
Tidligere Superliga-cheftræner i FC Midtjylland, AGF og Sønderjyske

Riddersholm begyndte som frivillig ungdomstræner i Ikast fS, hvor han valgte at blive og arbejde fuld tid som pædagog på et bofællesskab i stedet for at tage et fuldtidsjob som seniortræner, hvor han endte med at blive træneren, der brød FC Midtjyllands guldforbandelse og styrede klubben til det første mesterskab i 2015, efter man flere gange havde været tæt på.

I et stort interview med Tipsbladet fortæller Glen Riddersholm om trænerkarrieren, fremtiden som træner og det, der driver ham.

Men det er ikke et af de allerstørste navne, der først falder Riddersholm ind, da han bliver bedt om at beskrive, hvad arbejdet med unge spillere fylder for ham som træner.

- En af dem, der står klarest for mig, er da vi endnu ikke har startet akademiet i FC Midtjylland, men vi gerne vil skubbe på med unge spillere.

- Da Leon Jessen træder ind på stadion i Esbjerg som 17-årig, sidder jeg ved siden af Tommy Jensen, der var ansvarlig for klubsamarbejdet. Så trådte Leon ind og scorede et mål. Wow. Det var en af vores drenge, og nu lykkedes han. Siden er der fulgt en lang og flot række af spillere, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Det er også spillere i AGF som Jens Jønsson, Josip Elez, Aleksandar Jovanovic og flere andre. I Sønderjyske er der Haji Wright, Alexander Bah, Stefan Gartenmann. I Norrköping Arnor Sigurdsson og Arnor Traustason og mange andre dygtige spillere, siger Glen Riddersholm.

- Det er det, jeg brænder for at se. At se dem i Champions League og på landsholdene, det er så givende for mig. Jeg var så privilegeret at arbejde i Genk, hvor vi havde 22 landsholdsspillere. Det var fantastisk at gå rundt blandt dem. Som træner har man selvfølgelig et pres på sig, men den psykologiske og pædagogiske opgave har altid fyldt meget for mig og er lønnen i sig selv.

- Det er ikke overskrifterne og alt det glamorøse, jeg lever for. Det er dagligdagen, det er træningen,  det er kampene og at udvikle spillerne og folkene i trænerstaben. Det er hele drivkraften for mig.

Læs også historien om Glen Riddersholms træner-fremtid, der sandsynligvis ligger i udlandet.

Se et længere interview med Glen Riddersholm på Tipsbladet TV her.