Video : Tipsbladet
Superliga

Ikke kun FCK: De ville købe FC Midtjylland

Brøndbys nuværende storaktionær David Blizer og hans folk havde ikke kun kig på FC København, da man i tiden før investeringen i Brøndby IF undersøgte det danske fodboldmarked.

KØBENHAVN, RANDERS OG HERNING (Tipsbladet): Danske fodboldklubber er i høj kurs i disse år, og det gav genlyd i dansk fodbold, da Tipsbladet i begyndelsen af måneden kunne afsløre, at David Blitzer og en gruppe investorer havde forhandlet om at købe FC København.

Blitzer ejer i et omfattende og omskiftende spind af samarbejdspartnere og forbindelse majoriteten eller andele i en lang række klubber i Europa og en enkelt, Real Salt Lake, i USA, mens han også er inde i et væld af sportshold i de store ligaer i Nordamerika.

Og efter Tipsbladets kig på David Blitzer-lejren og FC Københavns forhandlinger og den generelle interesse fra flere sider, der har været i FC København, har det vist sig, at også andre klubber har været i kikkerten.

Ifølge Tipsbladets oplysninger havde Blitzers folk kontakt til Feyenoord, som man havde indledende diskussioner med om en investering, samtaler der ikke kom ret langt.

Men også i Danmark havde David Blitzer og hans folk yderligere kig på fodboldbranchen ud over forhandlingerne med FC København og det månedlange forløb i 2022, der mundede ud i et køb af aktiemajoriteten i Brøndby IF i slutningen af det år.

Ifølge Tipsbladets kilder havde David Blitzers folk nemlig også kontakt til FC Midtjylland, som FC København og Brøndby IF i disse dage og år kæmper hårdt med i toppen af Superligaen, og med Randers FC.

Ville hellere have dansk ejer
FC Midtjylland var en interessant klub, da der allerede i de sidste par år op til Brentfords oprykning til Premier League i 2021 var snak i Fodbolddanmark om, at Benhams interesse i FC Midtjylland var aftagende.

Det var blevet registreret i markedet, at der måske kunne ske noget, ligesom FC Midtjyllands ledelse havde vist klubben frem, ikke mindst i forbindelse med Champions League-kampene, hvor man havde nogle af landets fremmeste erhvervsfolk med på tur på Anfield i den ellers lukkede corona-æra.

Claus Steinlein og FC Midtjylland var også i kikkerten hos David Blitzer og dennes folk, der dog ikke kom nær så langt i samtalerne der som med FC København. Foto: Alamy

Ifølge Tipsbladets oplysninger fik David Blitzer og hans folk nys om FC Midtjylland, der under alle omstændigheder dukkede op som en interessant klub med mesterskaber, Champions League-deltagelsen og de massive spillersalg, ikke mindst af egenudviklede spillere.

Så der var både kontakt og samtaler mellem Blitzer-lejren og FC Midtjylland, men prioriteten i det midtjyske var at få en eller flere danske ejere ind.

Blitzer-snakkene nåede ikke nær så langt som i FC København, og det endte med, at Anders Holch Povlsen gennem sit investeringsselskab Heartland købte 25 procent af FC Midtjylland ved udstedelse af nye aktier i  sommeren2021 for cirka 125 millioner kroner, penge FC Midtjylland mestendels skød i det nye træningsanlæg, der stod færdigt i sommeren sidste år.

Selv om ingen i FC Midtjylland har villet bekræfte det til citat siden, lå det allerede dengang i kortene, at Holch Povlsen skulle overtage hele ejerskabet af klubben, ikke mindst fordi Brentford samtidig med Holch Povlsens køb af 25 procent af FC Midtjylland rykkede op i Premier League og derfor slugte en endnu større del af Matthew Benhams tid, interesse og fokus, ligesom Rasmus Ankersen stoppede som formand og vigtigt bindeled mellem London og Midtjylland.

Interessant Randers
Randers FC har i årevis haft kig på markedet for ekstern investering, hvilket begyndte allerede i forbindelse med Right To Dream og Tom Vernons indtog i dansk fodbold tilbage i 2016.

Randers FC har været i søgelyset hos udenlandske opkøbere adskillige gange. Foto: Alamy

Året inden var Vernon og Right To Dream snublende nær at købe Randers FC, og siden har Randers med skiftende intensitet haft kig på nye investeringer til at løfte klubben, der konsekvent har et budget, der cykler mellem en ottende- og tiendeplads på listen over Superligaens spillerbudgetter.

Ifølge Tipsbladets kilder var Blitzers folk i kontakt med Randers' ledelse og bestyrelse, men ligesom i FC Midtjylland kom interessen ikke længere end høflige, indledende diskussioner og afsøgninger af, hvad Randers var for en klub, og omvendt.

Randers FC har fortsat kig på nye investorer og er den dag i dag i dialog med mulige opkøbere, uden at en aftale er tæt på.

FC Midtjylland blev i august sidste år opkøbt næsten 100 procent af Anders Holch Povlsen, der købte Matthew Benham ud af klubben, så der kun er en lang række småaktionærer tilbage foruden den jyske forretningsmand og mangemilliardær.