• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-keeper tvivler på karrieren: Tæt på at miste fingeren

Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport via Getty Images

Den ene nedtur efter den anden har ramt Brøndby-keeper Mads Toppel, der tvivler på, at han kommer til at spille fodbold igen.

Af Ole Hoffskov

Mads Toppel blev for halvandet år siden hentet til Brøndby IF som reserve for Frederik Rønnow, og den opgave har den tidligere OB-keeper løst til perfektion. Det seneste lange stykke tid har Toppel dog været helt ude af Brøndbys trup, og Superliga-klubben har ikke meldt noget ud om hvorfor.

Status er imidlertid, at det ene uheld efter det andet har ramt Mads Toppel, og det har efterladt den 34-årige keeper tilbage med en masse frustrationer, magtesløshed og tvivl. Tvivl om, hvorvidt han nogensinde kommer til at spille fodbold igen.

Mads Toppel blev for to måneder opereret i menisken, og senere blev han ramt af to brudskader. Det var slemt, men for 14 dage siden blev det endnu værre for Brøndby-målmanden.

- Jeg stod i køkkenet og var ved at skære nogle svinemørbrader, da jeg kom til at skære mig i fingeren. Det var fuldstændig fucked, og jeg kunne slet ikke sove om natten. Som dagene gik, voksede den sig kæmpe stor, og til sidst var jeg rigtig bekymret. Derfor tog jeg til lægen igen, og så var meldingen ret klar – det var 50/50, om jeg kunne beholde fingeren. Var jeg kommet tre dage senere, havde jeg helt sikkert mistet den, fortæller Mads Toppel til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Der var gået stafylokokker fra mørbraden i lortet, så jeg blev med det samme hevet på operationsbordet. Jeg var indlagt i fire dage, og jeg går konstant til kontrol med fingeren. Senen var skåret halvt op, og lige nu kan jeg ikke engang bøje den.

Kommer du til at spille fodbold igen?

- Lige nu er jeg ikke så optimistisk, men jeg er generelt ikke ret optimistisk omkring noget i øjeblikket. Jeg er ret meget nede i kulkælderen. Jeg tænker ikke ret meget på fodbold, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg tænker på, om jeg overhovedet kommer til at bruge fingeren igen.

Hvad siger lægerne?

- Lægen siger, at jeg da nok skal komme til at spille igen, men det er jo ikke ligefrem Serie 1, jeg spiller. Hvis jeg selv skal komme med et bud, så er det 50/50 – måske lidt under. Jeg er helt nede i øjeblikket.

Hvad siger klubben til det?

- Troels Bech kan jo også godt se, at det ser meget skidt ud. Vi har meldt det til forsikringen, og hvad vi ellers kan gøre, men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg føler mig ret værdiløs i forhold til blandt andet mit arbejde.

Tager du på arbejde hver morgen?

- Ja, ja. Jeg står op klokken 6, afleverer børnene og så tager jeg ellers toget ind til Brøndby. Jeg har jo også mit knæ, jeg skal have genoptrænet, og jeg er begyndt at kunne cykle lidt igen. Så kan jeg i det mindste svede nogle af frustrationerne ud, slutter Mads Toppel.

Mads Toppel skal til sidste kontrol med sin finger på torsdag, og meldingen fra lægerne er, at den værste fare er overstået, og at fynboen nok skal beholde langefingeren.

Om han kan beholde jobbet som topmålmand i den bedste danske fodboldrække er mere tvivlsomt.