Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-komets værdi eksploderer - men…

Yuito Suzuki og Franculinos værdi er steget markant, vurderer Transfermarkt, men Tipsbladets kommentator mener, at de er langt mere værd.

Superliga-sæsonen er overstået, og transfervinduet åbner lige om lidt.

Og igen denne sommer ventes Superligaen at være leveringsdygtig i milliontransfers til udlandet. Ja, faktisk er de første allerede på plads, da FC Københavns målmand Kamil Grabara og FC Nordsjællands offensivstjerne Ibrahim Osman skifter til henholdsvis Wolfsburg og Brighton & Hove Albion.

Flere store transfers er utvivlsomt på vej, og forud for sommerens transfervindue har det store transfersite Transfermarkt opdateret deres bud på Superliga-spillernes værdi.

Her er Yuito Suzuki fra Brøndby IF og Franculino fra FC Midtjylland to spillere, hvis værdi er eksploderet.

Yuito Suzukis værdi er mere end seksdoblet og steget fra 6,75 millioner kroner til 45 millioner kroner, mens Franculinos værdi er steget med 37,5 millioner til 56,25 millioner kroner.

Ingen af de to er dog Superligaens mest værdifulde spillere. Den ære tilfalder Roony Bardghji, der trods sin skade er 67,5 millioner kroner værd ifølge Transfermarkt. Franculino er så nummer to, mens holdkammeraten Dario Osorio og FC Nordsjælands stopper Adamo Nagalo vurderes at være 52,5 millioner kroner værd.

- Lever Transfermarkt i 2015?
Det er imidlertid værd at indskyde, at Transfermarkts vurdering nok skal tages med et gran salt.

For selvom de fem nævnte med al sandsynlighed bliver nogle kæmpe salg ud af Superligaen på et tidspunkt og velsagtens også er blandt Superligaens mest værdifulde spillere, er alle langt mere værd end Transfermarkts vurdering. Det mener Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen.

- Hvis jeg skal være lidt fræk, kunne jeg godt have Transfermarkt mistænkt for at leve i 2015. Der er simpelthen ikke en jordisk chance for, at FC Midtjylland ville sælge Franculino for omkring 50 millioner kroner, eller Brøndby IF ville sælge Yuito Suzuki for 45 millioner, siger Troels Bager Thøgersen og tilføjer:

- Vi skal i hvert fald fordoble de beløb, hvis det overhovedet kan gøre det. Især Franculino er, på grund af hans alder og hans data, voldsomt attraktiv for større europæiske klubber, der uden videre kan tage chancen på ham, og selv om Suzuki i transfer-sammenhæng snart er midaldrende, er det fuldstændig udelukket, at Brøndby vil sælge ham så billigt,

- Transfermarkt har det med at overvurdere landsholdsspillere og ældre spillere i topklubber i Superligaen rent prismæssigt, mens man undervurderer de helt unge spillere voldsomt. Det er en enormt svær øvelse, fordi man skal forstå, at de bedste unge er 10-20 gange mere værd end dem lige efter, og det kræver noget fingerspitz-gefühl. Prøv at se værdisætningen af Oliver Sørensen til omkring 20 millioner kroner eller Elias Achouri til 25 millioner kroner. Det kommer aldrig til at ske for mindre end det tre-fire dobbelte, siger Troels Bager Thøgersen.

Transfervinduet åbner officielt den 15. juni, men der er allerede flere bekræftede klubskifter i Danmark.