• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Brøndby var i dialog med Martin Ødegaard

Foto: Getty Images

Martin Ødegaard er lige nu en af verdens bedste fodboldspillere, men tidligere i hans karriere gik det knap så godt, og det var Brøndby tæt på at udnytte, fortæller klubbens tidligere sportsdirektør Troels Bech.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Martin Ødegaard blev i en meget ung alder udråbt til at blive den næste store offensive verdensstjerne.

Derfor købte Real Madrid ham også, da han blot var teenager, men nordmanden lykkedes aldrig med at slå igennem i spansk fodbold. Der gik faktisk mange år, før han nåede til tops i Arsenal.

I løbet af de magre år i Real Madrid, som også bød på flere forskellige lejeophold, blev han derfor tilgængelig for danske klubber. Heriblandt var Brøndby i dialog med ham.

Det fortæller klubbens tidligere sportsdirektør Troels Bech i studiet hos TV2 Sport forud for landskampen mellem Spanien og Norge.

- Vi havde også en dialog kørende. Om han selv synes, at det var lige oppe over, ved jeg ikke. Men vi havde en fornemmelse af, at det godt kunne blive til noget, lyder det fra Troels Bech.

Istedet for Brøndby IF så tilbragte Martin Ødegaard lejeophold i Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad, inden han ramte verdenstoppen i Arsenal.

Nordmanden er en af Londonklubbens største stjerner, hvor han i en alder af blot 24 har overtaget anførerbindet. Han har scoret ti gange og leveret syv assister i denne sæson, hvor Arsenal topper Premier League.

I sommeren 2021 købte Arsenal ham i Real Madrid, efter han havde overbevist dem et halvt år forinden på en lejeaftale.