Video : Tipsbladet
Superliga

Chokeret over BIF-spiller: En vanvittig præstation

Stig Tøftning er helt vild med, hvad han ser fra Yuito Suzuki.

Yuito Suzuki har leveret flere store præstationer i foråret, og søndag var ingen undtagelse.

Japaneren lavede begge Brøndbys scoringer i 2-1-sejren over FC Midtjylland, der sparkede klubben fra Vestegnen alene i front af Superligaen, og han er nu oppe på otte Superliga-scoringer.

Stig Tøftning havde også svært ved at holde sin begejstring for Suzuki tilbage efter kampen.

- Det er en vanvittig præstation, men vi må sige, at det har været undervejs. Kigger vi på de sidste fem mål, Brøndby har lavet, har Suzuki lavet tre assists og scoret to mål. Og kigger du på de seneste 11 mål, Brøndby har lavet, har han altså været involveret i ni af dem. Så det har ligesom ligget lidt i kortene, at ham her var ved at sparke den vilde sæson endnu mere i gang, end han måske har gjort tidligere, siger Tøffe til TV3+.

Han vurderer, at Suzuki bliver meget afgørende for Brøndbys gulddrømme - især ovenpå nyheden om, at Mathias Kvistgaarden er ude resten af sæsonen med en skade.

- Han har en mega betydning - også set i lyset af, at man mangler Mathias Kvistgaarden. Og så vil jeg sige, at han har farten, men er måske ikke lige så aggressiv som Kvistgaarden. Til gengæld er han sindssygt god på bolden. Jeg har sjældent set en spiller med det samme som ham. Der har Brøndby altså scoret kassen ved at hente ham.

Yuito Suzuki og co. fører Superligaen med tre point til FC Midtjylland og seks point til FC København.