• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Coronakrise: Fald på 87 procent i Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Antallet af besøgende faldt naturligt nok dramatisk i Brøndby IF i 2020.

Af Ole Hoffskov

2020 var ikke et godt år for ret mange. Det var det heller ikke for Brøndby IF.

De blå-gule har torsdag præsenteret et underskud på knap 26 millioner kroner, og en stor del af forklaringen er naturligvis coronakrisen, der har været en bitter pille at sluge for klubberne, som har måttet lukke ned for tilskuere i helt eller meget stort omfang.

I Brøndby IF kan det aflæses helt konkret. 

Superliga-klubben havde i 2019 323.131 gæster på Brøndby Stadion - i 2020 var det tal 42.436 på grund af restriktionerne. Det svarer til et fald på knap 87 procent og et millionbeløb i mistede indtægter.

- Vi har gået allerforrest i arbejdet med at skabe rammer og vilkår, der sikrede, at 3F Superligaen afviklede af kampe med tilskuere på forsvarlig vis, men det til trods, så fastholdt regeringen de voldsomme restriktioner og påbud, siger Ole Palmå, der er administrerende direktør i Brøndby IF, og tilføjer:

- Dette har betydet, at vi i 2020 har mistet mange millioner kroner som følge af regeringens restriktioner og har måtte søge hjælpepakker, der har dækket dele af det store hul i økonomien, som de manglende fans på stadion har afstedkommet.

I indeværende år forventer Brøndby IF et underskud i cirka samme størrelsesorden som i 2020.

- Restriktionerne på baggrund af COVID-19 er fortsat ind i 2021, og vi har i år endnu til gode at have tilskuere til kampe i 3F Superligaen. Med det store vaccinationsprogram, der rulles ud henover foråret, forventer vi allerede i denne sæson at få mulighed for at kunne få tilskuere på tribunerne igen, men selv en fuld genåbning i denne sæson vil ikke ændre ved, at vi som branche vil mærke de økonomiske konsekvenser af COVID-19 i lang tid fremadrettet.

- Derfor er vores forventninger til regnskabsåret 2021 nogenlunde på niveau med 2020, og det irriterer os naturligvis, da vi kan se at strategien er den rette og vores dygtige medarbejdere formår at eksekvere under svære vilkår, samtidig med at opbakningen til klubben fra fans og partnere vel aldrig været større, lyder det fra Palmå.

Du kan også læse Jan Bech Andersens reaktion på millionunderskuddet - klik her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus