Video : Tipsbladet
Superliga

Glen Riddersholm var i spil til stort trænerjob

Oscar Hiljemarks og AaB's træner-skæbne kunne måske have set anderledes ud.

Tirsdag eftermiddag kunne AaB og Allsvenskan-klubben Elfsborg fortælle det, Tipsbladet havde afsløret i går aftes, nemlig at Oscar Hiljemark rykker fra AaB til den svenske topklub.

Elfsborg blev toer i sidste sæson efter Malmö FF, og at Hiljemark kunne få et job i toppen i Allsvenskan handler ikke om en skidt vinteropstart eller et katastrofalt udlæg på den nye sæson.

Det handler derimod om cheftræner Jimmy Thelins gode arbejde, der nu har udløst et skifte til Aberdeen med effekt efter den aktuelle sæson i Skotland.

Svenskeren overtager et hold i den tunge ende af bedste række, der i denne sæson har lejet Stefan Gartenmann af FC Midtjylland.

Men kabalen kunne være løst anderledes, hvis Aberdeens amerikanske ejere tilbage i begyndelsen af året var gået en anden vej, da man fyrede den hidtidige manager Barry Robson.

Aberdeen hyrede engelske Neil Warnock som midlertidig løsning 5. februar, men allerede inden da havde den skotske klub og dens ejere talt med en anden skandinavisk træner, danske Glen Riddersholm.

Ifølge Tipsbladets oplysninger havde Aberdeen flere samtaler med Riddersholms bagland om jobbet, den tidligere Superliga-træner under de rette omstændigheder var interesseret i.

Aberdeen endte med at have Neil Warnock i en måned, før Peter Lewin blev sat ind i stedet og nu også kører sæsonen færdig.

Neil Lennon og Nordirlands landstræner Michael O'Neil blev også nævnt som mulige kandidater.

Aberdeen har tidligere haft den danske landsholdsmålmand Peter Kjær i truppen, og klubben markerede sig især i firserne, hvor den højst overraskende gjorde sig gældende og tog flere titler foran kæmpeklubberne Celtic og Rangers FC takket være en ung, driftig og særdeles dygtig manager ved navn Alex Ferguson.

Glen Riddersholm fortalte tidligere på året Tipsbladet om livet som fodboldtræner og hvordan det er ikke at komme afsted til et job, man gerne vil have.

Læs også Tipsbladets gennemgang af, hvilke Superliga-klubber, der reelt er til salg, her.