• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Dansker som Grabara-afløser? Det er ikke umuligt

Foto: Getty Images

Hvis FC København skulle gå hen og sælge Kamil Grabara til sommer, så kan Oliver Christensen være et fint bud på en afløser.

Af Jacob Quvang

Kamil Grabara har i flere sæsoner været en stærk klippe for FC København, og lykkes det københavnerne at genvinde det danske mesterskab, så vil han igen have haft en stor andel i dette.

Derfor det kan også være nærliggende at tænke sig, at Kamil Grabara spiller på lånt tid i FC København. En målmand med hans evner, CV og karisma bør være på blokken hos større klubber, for der vil altid være efterspørgsel efter en sikker sidste skanse. 

Skulle det ske, at FCK sælger sin polske keeper, så kan en afløser gå rundt i Tysklands hovedstad med udsigt til at spille på det næsthøjeste niveau til næste sæson. Den tidligere OB-keeper Oliver Christensen er i denne sæson rykket ud af Bundesligaen med Hertha BSC, og spørgsmålet er, om han kunne være et emne for Peter 'PC' Christiansen, hvis FC Københavns sportsdirektør skal på jagt efter en ny sidste skanse?

Det tror Tommy Bechmann, der til daglig dækker den tyske Bundesliga og den danske Superliga, godt, at han kan være.

- Ud fra hans meritter og hans præstationer kunne han da sagtens være, qua hans alder og at han er dansker. Der er mange ting, hvor man siger, at det er bestemt ikke umuligt, siger Tommy Bechmann til Tipsbladet.

Han er dog lidt i tvivl om, hvorvidt Oliver Christensen selv er indstillet på at vende snuden hjemad efter blot to år i udlandet.

- Som udgangspunkt tæller meget imod, at han skulle vende hjem til FCK eller hjem til Danmark. Problemet er, at det er FCK, og der er nogle faktorer med international fodbold, og at det er lækkert at bo i København som dansker, der kan tælle op. Økonomisk kan FCK sagtens være med og kan give mere i løn, end man gør i 2. Bundesligaen i Hertha Berlin, siger Tommy Bechmann.


Foto: Getty Images.

Han har selv fortalt, at det ikke er nogen katastrofe for Oliver Christensen at tage et år i 2. Bundesligaen. Det har han selv prøvet, og det handler først og fremmest om at få noget fast spilletid. 

Han er dog ret sikker på, at Oliver Christensen er god nok til FCK, hvis han hentes ind som Grabara-afløser.

- Jeg synes, at Kamil Grabara har gjort det vanvittig godt det her år, men det tror jeg, at han er. Oliver Christensen har haft et lærerigt år, fordi han har haft noget at lave. I de store klubber hvor målmanden ikke har så meget at lave, mangler man måske noget kamptræning, fordi de står og kukkelurer.

- Her er han blevet overbebyrdet og har fået en masse kamperfaring. Så det der med at være i en klub, der har det svært, tror jeg ikke altid nødvendigvis er dårligt for en målmand. Det er også der, han har lettest ved at se godt ud. Hermed ikke sagt, at FCK har haft et betonforsvar i år. Det vil da være en fornærmelse mod betonforsvar, at kalde det det, fortæller Bechmann.

Den tidligere danske skarpretter er til gengæld af den overbevisning, at det vil være nemmere for Oliver Christensen at bruge Hertha som et springbræt til en større tysk klub end FC København, selv om Hertha befinder sig i 2. Bundesligaen. I Tyskland er der nemlig mere opmærksomhed på den næstbedste række end på den danske Superliga. 

Spørgsmålet er så, om Oliver Christensen ikke når at skifte klub inden da. Tidligere på ugen blev Brighton meldt interesseret i ham, og med Herthas økonomiske problemer in mente, kan man ikke udelukke et salg.