• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Jacob Quvang

- Det er ingen katastrofe for Oliver Christensen

Foto: Getty Images

Bundesliga-eksperten ser det ikke som et kæmpe slag, hvis Oliver Christensen står i den næstbedste tyske række i næste sæson.

Af Jacob Quvang

Oliver Christensen kan efter sæsonen ikke længere kalde sig Bundesliga-målmand. 

Danskeren, der har været fast mand i Hertha-buret i denne sæson, skal sammen med resten af holdet en tur ned i det næstfineste selskab. Det står klart, efter at Hertha i sidste weekend endegyldigt rykkede ned. 

Dermed skal han ikke længere møde Bayern München og Borussia Dortmund. I stedet kommer modstanderne til at hedde Magdeburg og Kaiserslautern. 

Umiddelbart lyder det som et voldsomt skridt ned for Oliver Christensen, men sådan ser den tidligere Bundesliga-skarpretter Tommy Bechmann ikke på situationen.

- Kigger man isoleret set på Oliver Christiansen og hans udvikling, så tror jeg ikke, at man nødvendigvis skal sige, at det er en katastrofe. Det tror jeg ikke, fordi han startede sæsonen ujævnt, og hvis de var overlevet, var det et sted, man kunne frygte, at de måske kunne kigge efter en ny målmand. Det er nok noget af det, der har været et tema.

- Han har så sluttet sæsonen vanvittigt godt af og har egentlig lukket munden på mange kritikere her til sidst. Så et år i 2. Bundesliga tror jeg ikke vil skade sindssygt meget. Jeg tror, det er ganske fint. Det vigtigste er bare, at han er førstemålmand, siger Tommy Bechmann til Tipsbladet.


Foto: Getty Images.

Spilletid er nemlig alfa og omega for den 24-årige fynbo, der efterhånden har været i tysk fodbold i to år. Det var i sidste sæson, at han så småt begyndte at få lidt spilletid i de to afgørende playoff-kampe mod HSV, hvor 'Gribben' pludselig vogtede buret. 

I denne sæson har han så været fast mand, men det har været for et hold, hvor målene er haglet ind bag ham. 68 gange har han pillet bolden ud af eget net i ligaen i denne sæson, men han er sluttet sæsonen godt af, og kom sågar på Kickers udgave af rundens hold for nylig, selv om han havde indkasseret fem mål i en kamp. 

Han er da heller ikke den første målmand, som har mødt lidt modgang i Tyskland, påpeger Tommy Bechmann og fremhæver Frederik Rønnow, som skulle bruge flere år på pludselig at blive en målmandsprofil.

- Vi har set det med andre målmænd også. Frederik Rønnow har heller ikke haft den letteste vej til at være førstemålmand i tysk fodbold, men nu står han som en af de største målmandsprofiler i Tyskland. Så hvis man skæver lidt over mod hans karriereforløb, så tror jeg ikke, det er katastrofalt. Det vigtigste er bare, at han spiller.

På niveau med Superligaen
Tommy Bechmann ved, hvad han taler om, når han vurderer 2. Bundesligaen. To gange har han prøvet kræfter med ligaen, som niveaumæssigt minder om Superligaen.

- Jeg var jo lidt ude for det samme, da jeg kom til Tyskland og rykkede ned det første år. Jeg var nede og vende et år i 2. Bundesliga og det var egentlig ganske fint, så længe man fik lov at spille hver weekend og derfra fik taget et tilløb til at udvikle sig, siger Bechmann.

Han fremhæver at 2. Bundesligaen er en liga, hvor der stadig er masser af pres på spillerne. Den er fyldt med store stadioner med masser af tilskuere - også markant flere end i Superligaen. 

Spørgsmålet er, om Oliver Christensen overhovedet er at finde i Hertha efter sommerpausen. Hertha døjer med store økonomiske problemer, og der har sågar været spekulationer om, at klubben kan miste sin licens, hvilket vil være katastrofalt.

Oliver Christensen har været nævnt som en spiller, som kan sælges videre, og tidligere på ugen blev han rygtet til Brighton, der angiveligt overvejer at byde 4,5 millioner euro på ham. 

Tommy Bechmann tror dog ikke, at 'Gribben' er den første Hertha-spiller, der står på vippen til at blive skudt afsted, da han ikke kan indbringe klubben de helt store indtægter. Derudover tvivler han på, at Hertha har travlt med at sælge ham, da han ikke er en af de mest lønførende spillere i klubben.