Video : Tipsbladet
Superliga

De vinder det danske mesterskab - de rykker ud

Fanklubben har fået spørgsmålene: Hvem bliver dansk mester, og hvem rykker ud af rækken? Her er svarene.

Det tegner til at blive historisk afslutning i toppen af Superligaen, vhor der lige nu er tre klubber, der kan vinde det danske mesterskab. FCM fører rækken med et enkelt point ned til Brøndby og med FCK tre point efter.

Og også i bunden af rækken er der spænding - nok ikke så meget omkring Hvidovre IF, der ligger et godt stykke efter konkurrenterne, men der er kun fem point mellem Vejle Boldklub, der er nummer 11, og OB, der ligger nummer syv.

Så klubber som Randers FC, Viborg FF og Lyngby Boldklub kan heller ikke vide sig sikker, når slutspillet i Superligaen skydes i gang på søndag - de tre klubber ligger aktuelt fire point foran Vejle Boldklub.

Tipsbladet giver ordet til Fanklubben: Hvem vinder dansk mester, og hvilken klub rykker ud af rækken?

- Nedrykningen vil jeg gå fuld jinx på og sige, det ikke bliver OB, dertil virker det til, at der er kommet noget bund OB, og ud over de første 15 minutter mod BIF så har det jo set godt ud.

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Jeg tror stadig, at FCK bliver mester - de har i mine øjne den bredeste trup.

- Indtil nu har FCK derudover også haft Champions League at tænke på, det har de ikke længere.

- Det spændende er dog, at alle tre klubber i toppen kun har Superligaen at tænke på, da ingen af dem er med i pokalen længere.

- Så i bund og grund tror jeg det bliver tæt, sådan noget med 45 procent til FCK, 30 procent til FCM og 25 procent til BIF.

- Nedrykningen vil jeg gå fuld jinx på og sige, det ikke bliver OB, dertil virker det til, at der er kommet noget bund OB, og ud over de første 15 minutter mod BIF så har det jo set godt ud.

- Men første runde i kvalifikationsspillet mod Vejle bliver definerende.

- Den ene nedrykker bliver Hvidovre, og det kedelige svar er så Vejle, men jeg er oprigtig urolig for Lyngby.

- Hvidovre er bare ikke gode nok til Superligaen, mens Vejle har fire point at hente på 10 runder - der skal ikke mange fejl til, før de løber tør for kampe.

- Lyngby er for mig den største udfordrer, da jeg simpelthen er utrolig usikker på om David Nielsen kan rykke Lyngby nok, og de har lidt svært ved at skabe noget i åbent spil.


- Men jeg håber naturligvis, at vi - ligesom sidst, der var EM - kan tage til en EM-slutrunde med Brøndby som danske mestre. Jeg tror bare ikke helt på det.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

- Jeg tror desværre ikke, at Brøndby kan holde dampen oppe, og jeg er derfor bange for, at jeg må pege på de evige rivaler fra FCK. Deres trup er bare så enormt stærk, og de har mange strenge at spille på. Hvis Andreas Cornelius nu også pludselig begynder at score mål, så kan det blive svært at følge med, tror jeg. Over 10 kampe tror jeg, de bliver de stærkeste. Desværre.

- Men jeg håber naturligvis, at vi - ligesom sidst, der var EM - kan tage til en EM-slutrunde med Brøndby som danske mestre. Jeg tror bare ikke helt på det.

- Jeg bevæger mig ud på tynd is og kalder, at Hvidovre rykker ned. Det virker lidt, som om alle kan slå alle i bundstriden, og selvom der formentlig ikke er den store debat om, at Hvidovre formentlig tager den ene billet, så synes jeg, det er svært at pege på den sidste.

- Hvis jeg skal gætte, og det skal jeg jo, så tror jeg, Hvidovre får følgeskab af Vejle. Selvom Vejle er enormt svære at score imod, så tror jeg, at de fire andre kombattanter er for stærke. Men jeg tror, det bliver spændende ret langt ind i foråret.


- FC Midtjylland har den snedigste træner og et mulehårs forspring, men vi mangler Kris Olsson. Vi er afhængige af, at Aral Simsir, Dario Osorio, Brynhildsen, Franculino og først og fremmest Cho rammer et højt niveau i foråret.

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

- Hvis jeg skulle spille ungernes børneopsparing på ét hold, blev det FCK. De har den dyreste trup, og jeg synes, de har været længst fra deres topniveau i grundspillet.

- Jeg ser Brøndby toppræstere lige nu, og de virker til at have rigtig meget medgang. Respekt for det, men den slags varer ikke evigt. Et nederlag mod FCK i første runde kunne godt give lidt ridser i lakken og selvtilliden, tror jeg.

- FC Midtjylland har den snedigste træner og et mulehårs forspring, men vi mangler Kris Olsson. Vi er afhængige af, at Aral Simsir, Dario Osorio, Brynhildsen, Franculino og først og fremmest Cho rammer et højt niveau i foråret.

- Cho skal blive mere selvisk, han skal tættere på mål, når vi kommer i afslutningsspil, og han skal komme til flere afslutninger. Olssons fravær har rykket lidt på taktikken, fordi vores bedste presspillet fra midtbanekæden er væk, og vi har fået Osorio ind på kanten i stedet. Cho og Brynhildsen arbejder endnu hårdere i presset nu, men de er nødt til at gemme energi til at score.

- Hvidovre er væk, og jeg håber på Lyngby som nummer 11. Det er et hold, vi altid sætter point til hos, og de må gerne rykke ned i Sjællandsserien for min skyld.

- Viborg ser ikke ret gode ud heller, og en yngre (sikkert dygtig) træner kan måske komme til at ryste på hånden, hvis der kommer pres på, men jeg håber egentlig, at vi får lov at tæve dem igen i næste sæson.

- Min fornuft siger Vejle, men jeg synes ikke, de er så ringe, som tabellen fortæller, og jeg synes egentlig, at deres kroatiske træner får for lidt ros for at holde Vejle i spil til en sæson mere.


Jeg frygter, at det bliver dem fra Midtjylland, fordi de har en tendens til at tryne modstanderne med fysik og dødbolde, hvilket som bekendt ofte rækker ganske langt i Superligaen. Men det holder jeg nærmest ikke til.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

- Jeg håber, det bliver Brøndby, der bliver dansk mester, fordi jeg som barn af 90’erne har et svagt punkt for de blå/gule og så dem baske Karlsruhe og Liverpool langt ud af Europa-cuppen. Og fordi de har Nicolai Vallys, som er den dygtigste fodboldspiller nord for Alperne. Og fordi jeg for nylig så dem banke Silkeborg på en måde, hvor jeg vælger at tro, at det skyldes ekstrem styrke fra hjemmeholdets side.

- Jeg tror imidlertid mest på FCK, fordi jeg har læst i Tipsbladet, at det i 85 procent af tilfældene er dem med flest penge, der ender med at løfte pokalen, og fordi de vel ret beset har de bedste spillere.

- Og jeg frygter, at det bliver dem fra Midtjylland, fordi de har en tendens til at tryne modstanderne med fysik og dødbolde, hvilket som bekendt ofte rækker ganske langt i Superligaen. Men det holder jeg nærmest ikke til. Magter ikke flere påtaget ydmyge vinderinterviews fra sportsdirektørernes svar på en brugtvognsforhandler, Claus Steinlein. 

Hvem der rykker ud af Superligaen er nem. Hvidovre og Viborg. Ja, Viborg. Og jeg sagde det først. Allerede inden sæsonen startede. For det er ganske enkelt et skrøbeligt fundament, de står på med en uprøvet sportsdirektør og en uerfaren træner.

- Da de mistede Fredberg, mistede de deres strategiske klarsyn, og jeg var en af dem, der beklagede mig sidste år, når de gang på gang blev fremhævet (sammen med Silkeborg) som eksempel på en afklaret klub med en rolig hånd på rattet og en fast defineret spillestil.

- Jeg har hele tiden tænkt, at Viborg er utrolig afhængige af ganske få spillere, og hvis de bliver skadede eller mister pusten, har de ikke så meget andet. Heller ikke en fast defineret spillestil at falde tilbage på. Så ned med dem. Der er i øvrigt heller ikke plads til alle de klubber lige midt i Jylland.


Jeg tror egentligt også, at kvaliteten i Viborg er for stor, men de bliver lige 15 procent dårligere hvert år, så med mindre de snart gør noget radikalt anderledes, kan det sagtens ændre sig til næste år, når to stærkere hold rykker op.

Morten Munksgaard
Lyngby Boldklub-fan

- Jeg tror, FCK bliver dansk mester, for selvom både Herning og Brøndby ser bedre ud lige nu, så tror jeg det topniveau, som FCK's spillermateriale retfærdiggør, kommer til at afgøre de tætte topkampe.

- Selvom Midtjylland-kampen var et dårligt eksempel, så tror jeg, at FCK vil trække de længste strå i de interne seks-points-dueller i toppen af Mesterskabsspillet, og med 100 procent fokus på Superligaen efter to knock-out-nederlag vil det helt sikkert gavne de arrogante frederiksbergere.

- Omvendt tror jeg faktisk, at hvis Superligaen havde haft det gamle format med tre kampe mod hver modstander, så ville FCK ende med den tertiære bronzeplacering og en lang næse.

- I den anden ende af turneringen er mit kongeblå hjerte nok mere biased. Ikke engang KEPpens ene procent vil kunne redde Hvidovre, så man skal ikke være ekspert for at pege på dem, som den ene.

- Selvom OB er en klub, der er svær at blive klog på, så har de bedre individuel kvalitet end de resterende hold, og sammen med deres forspring ser jeg dem som vindere af kvalifikationsspillet.

- Jeg tror egentligt også, at kvaliteten i Viborg er for stor, men de bliver lige 15 procent dårligere hvert år, så med mindre de snart gør noget radikalt anderledes, kan det sagtens ændre sig til næste år, når to stærkere hold rykker op.

- Så har vi hjerteklubben, Lyngby. Jeg tror David Nielsen er lige dét, vi har brug for. For selvom det er en (Friends of) Lyngby-unotorisk kortsigtet løsning, tror jeg, at det er lige præcis dét, vi har brug for, for at overleve.

- Jeg elsker David Nielsen, men han har lidt Mourinho over sig: Han skal nok klare den hver gang, men din klub er ikke nødvendigvis et bedre sted efter end før - og her tænker jeg primært på brugen af unge spillere.

- Jeg håber så inderligt, at det kan ændre sig, for jeg ville gerne give 10 pakker Lyngby-pølser for, at han bliver og kan udvikle klubben positivt. Så står den mellem Vejle og Randers, og jeg ser bare, at galehuset i Vejle har højere niveau på den lange bane. Men mellem de to, vil det være 49/51 - for at lave en rammefortælling med KEP og andre eksperters enten/eller-forudsigelser.


- Det bliver mellem Brøndby, FC København og FC Midtjylland. Jeg tror, det bliver FCK grundet det store budget og en virkelig stærk trup.

Rasmus Thomsen
AGF-fan

- Det ligner et spændende mesterskabsslutspil i år. Jeg tror ikke, FC Nordsjælland kan blande sig, og selvom jeg drømmer om, at en klub uden fusion eller udenlandsk ejer kan blande sig, så kommer AGF heller ikke til at byde sig til.

- Det bliver mellem Brøndby, FC København og FC Midtjylland. Jeg tror, det bliver FCK grundet det store budget og en virkelig stærk trup.

- Hvidovre ligner jo en klokkeklar nedrykker. Den anden nedrykker kan der også blive tæt kamp om. Af geografiske årsager vil jeg nok foretrække, hvis Lyngby røg med Hvidovre ned. Jeg må dog sige, at jeg under David Nielsen succes og dermed en Lyngby-redning.

- Bare for at kunne more mig lidt på andres bekostning, så må jeg sige, at Randers FC kunne have godt af en tur i 1. division.


 Lyngby er, til trods for David Nielsens hjemkomst, stadig en ubekendt faktor, og jeg vil ikke lægge for meget i deres billige sejr over os. Vejle så stabile ud de første par kampe af foråret, men har måske tabt en smule af pusten. Randers er bare kedelige og dårlige.

Peter Birch
Viborg FF-fan

- Det gør Brøndby. Det gør de, fordi FCK og Football Club Midtjylland har for meget fokus på hinanden som eneste seriøse kandidater, så jeg tror, det passer Brøndby fint at ligge lidt i forventnings-læ.

- De har også et spændende og godt sammenspillet hold og mange målscorere i Vallys, Ohi, Kvistgaarden, ligesom det virker til, at de har fået gang i en velkørende Suzuki. Men der er jo en hel Viborg-koloni i FCK med Neestrup, Lund, Achouri, Lerager og Sørensen, som jeg selvfølgelig under alt det bedste!

Hvidovre er en åbenlys nedrykker som 12.’er, selvom de har haft et relativt flot forår. Jeg tror, de andre fem hold kommer i lidt af et hundeslagsmål om at undgå 11-pladsen.

- Min umiddelbare lyn-analyse vil sige, at OB og Viborg er de to bedste hold på papiret, men begge spiller som nat og dag, og desværre spilles fodbold på græs og ikke papir.

- Lyngby er, til trods for David Nielsens hjemkomst, stadig en ubekendt faktor, og jeg vil ikke lægge for meget i deres billige sejr over os. Vejle så stabile ud de første par kampe af foråret, men har måske tabt en smule af pusten. Randers er bare kedelige og dårlige.

- Alle fem kan blive 7’er og alle fem kan blive 11’er. Det er som bekendt svært at spå og i særdeleshed om fremtiden, men jeg peger på Randers. Det er nok også dem, de færreste vil savne i Superligaen.


Hvidovre er stensikker nedrykker, og så tror jeg desværre, at Vejle følger med.

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

- Jeg tror at FCK bliver dansk mester. De har flest penge og dermed også den største trup, så alt andet vil være en falliterklæring.

- De to andre hold er tæt på dem i år, men over 10 kampe tror jeg, at de har rutinen og kvaliteten. Det mærkede vi selv sidste år, desværre.

- Hvidovre er stensikker nedrykker, og så tror jeg desværre, at Vejle følger med. Og det er simpelthen pga. deres spillermateriale. Jeg synes faktisk, at Vejle har nogle fede profiler, men som hold er de ikke gode nok.


Det ser sort ud for os, det er ingen vel i tvivl om længere… Men så længe det er muligt, skal vi jo tro på det. Så nok modsat alle de andre siger jeg Vejle og Lyngby.

Mikkel Larsen
Hvidovre IF-fan

- FCK vinder, eller det burde de i hvert fald gøre. Hvis ikke man kan vinde med det spillerbudget, som de kører med i den danske Superliga, så er det næsten en større sensation, end da vi i Hvidovre rykkede op sidste år.

- Det ser sort ud for os, det er ingen vel i tvivl om længere… Men så længe det er muligt, skal vi jo tro på det. Så nok modsat alle de andre siger jeg Vejle og Lyngby.