• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dreyer efter exit: Tog til FCM på grund af Bo

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Anders Dreyer lægger ikke skjul på, at Bo Henriksen var den helt store årsag til, at han i sommer valgte FC Midtjylland over andre bejlere.

Af Ole Hoffskov

Anders Dreyer er fortid i FC Midtjylland, der ikke kunne gøre andet end at se passivt til, da den belgiske storklub Anderlecht med Jesper Fredberg i spidsen bankede på døren med en check i hånden.

I sin aftale med FC Midtjylland havde offensivspilleren nemlig en frikøbsklausul, som Anderlecht udløste, og derfor var der ingen forhandlinger mellem de to klubber i forbindelse med Dreyers skifte. 

Offensivspilleren skiftede permanent til FC Midtjylland i sommer, og han fortæller, at han har nydt tiden på Heden, men en væsentlig faktor for hans ophold forsvandt i slutningen af juli, da FC Midtjylland-ledelsen fyrede Bo Henriksen i lufthavnen efter en europæisk udekamp.

- Jeg havde andre tilbud i sommer, men jeg kunne bedst se mig i FC Midtjylland – ikke mindst på grund af Bo Henriksen, som jeg synes er en rigtig god træner. Han var den helt store grund til, at det blev FC Midtjylland, siger Dreyer til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg ville egentlig gerne være blevet ude, men jeg tog hjem til FC Midtjylland, og så blev vi enige om en frikøbsklausul. Den hjalp mig til at komme videre, nu hvor Bo ikke længere er i FC Midtjylland.

Du taler meget varmt om Bo Henriksen – var du blevet i FC Midtjylland hele den her sæson, hvis han stadig var træner?

- Det er svært at sige. Jeg har hele tiden været indstillet på, at der kunne ske noget, hvis der kom noget spændende, som der gjorde her med Anderlecht. Det er svært at sige nej til så stor en klub. 

Er du ærgerlig over, at FC Midtjylland valgte at fyre Bo Henriksen?

- Jeg havde det pisse godt med Bo, og jeg kunne virkelig godt lide den måde, han gjorde tingene på. Jeg synes også, vi præsterede i de tre måneder, jeg var hjemme fra Rusland i første omgang. Vi var lige ved at åbne guldballet igen, og vi vandt pokalen. Men sådan er det nogle gange. Vi spillere er jo ikke herskere over, hvem der er træner, men Bo var en af grundene til, at jeg tog hjem til FC Midtjylland permanent, siger Dreyer

Anders Dreyer efterlader et FC Midtjylland-mandskab på en lunken syvendeplads i Superliga-tabellen, og der dufter ikke ligefrem af guld på Heden i denne sæson. Offensivspilleren lægger ikke skjul på, at han havde håbet at forlade FCM på et bedre tidspunkt rent resultatmæssigt.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, jeg kunne sige farvel til et FC Midtjylland-hold, som lå et bedre sted i tabellen. FCM skal spille med i toppen, men der har været tre trænere på fire måneder, og vi har spillet rigtig mange kampe. Der har været tryk på, så jeg håber, at klubben får mere stabilitet og kan komme tilbage til toppen. Jeg glæder mig til at følge dem, siger Dreyer, der ikke vil afvise, at han én dag i fremtiden vender tilbage til FCM for tredje gang:

- Man skal aldrig sige aldrig. Det vil jeg aldrig udelukke, men jeg håber at være mange år i udlandet. Men selvfølgelig kan det ske. 

Anders Dreyer har underskrevet en kontrakt med Anderlecht frem til sommeren 2027, og han trænede med sine nye holdkammerater i Bruxelles første gang mandag.