Video : Tipsbladet
Superliga

Efter FCN-opkøb: Investorer tror, de kan finde 1000 nye Eriksen'er i Danmark

Danske fodboldklubber er attraktive af flere årsager. En af dem er, at Danmark har ry for at udvikle store talenter, mener ekspert.

FC Nordsjælland har fået nye ejere, men det bliver næppe sidste gang, at udlændinge overtager en klub i Superligaen eller 1. division. For danske fodboldklubber er attraktive, mener Simon Chadwick.

Han er professor ved Emlyon Business School og har i lang tid beskæftiget sig med de steder, hvor sport og forretning overlapper. Han mener, at danske klubber bliver set som oplagte muligheder for investering af flere årsager.

Dels er der pengene. Det koster ikke nær så meget at overtage en Superliga-klub som at overtage en i Bundesligaen eller Premier League. Og fordi investeringen er relativt lille, er der gode muligheder for at ende med at lave profit.

Læs også:Officielt: FC Nordsjælland er blevet solgt

Derudover har Danmark ry for at udvikle dygtige fodboldspillere, mener han, og dem kan man sælge dyrt.

- Der er betragtelig værdi i dansk fodbold. I europæisk fodbold tror mange, at der er flere Christian Eriksen’er derude. Derfor har vi set store investeringer fra mange investorer. Man kan tjene mange penge på at handle med talent, siger Chadwick til tipsbladet.dk.

Derudover er Danmark og Skandinavien i det hele taget et forholdsvis sikkert sted at lægge sine penge, mener professoeren. 

- Det er ikke kun forventningen om, at der er 1.000 flere Christian Eriksen’er derude. Det er også et sikkert og stabilt marked for investeringer. Det er ikke Storbritannien med brexit eller Grækenland med konstante protester eller det sydlige Italien, hvor mafiaen har stor indflydelse. Det er relativt trygt og sikkert, så man kommer formentlig ikke til at miste penge på den baggrund, siger han.

Læs også:Stor lederrokade i FCN: Her er den nye formand og sportsdirektør

- Der er et stabilt politisk system, som fungerer relativt åbent og pragmatisk, og det er et godt miljø til at lave forretning. Så barrieren for at investere er lav.

FC Nordsjælland er langt fra den eneste danske klub på udenlandske hænder. Listen tæller også FC Midtjylland, SønderjyskE og Vejle Boldklub i Superligaen, mens 1. divisionsklubberne Fremad Amager, HB Køge, FC Helsingør og Vendsyssel FF alle ejes af udlændinge.

Dertil kommer, at en række klubber i Danmarks to bedste ligaer aktivt leder efter investorer.

Læs også:Nye FC Nordsjælland-ejere sikrer klubben trekvart milliard

Læs også:Medie: FC Nordsjælland sælger spiller til italiensk klub

Læs også:Står ved markant udtalelse: Jeg er glad for, jeg satte min røv i klaskehøjde