Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Efter salg: Har flere yngre angribere på spring

I FC Nordsjælland er man ikke bekymrede for at sælge Isaac Atanga.

FC Nordsjælland har onsdag aften sagt farvel til den ghanesiske angriber Isaac Atanga, som i stedet rykker over Atlanten og i de kommende år skal tørne ud for amerikanske FC Cincinnati.

20-årige Isaac Atanga har ellers fået godt med spilletid i Superligaen i de seneste sæsoner, og i denne sæson har han spillet 19 kampe med fire ligamål til følge, men til trods for det er cheftræner Flemming Pedersen ikke nervøs for at miste angriberen.

Der er nemlig andre angribere, der venter på en chance.

- Timingen er også god, for vi har flere yngre angribere på spring og er derfor rolige på det sportslige plan ved at lade Isaac tage af sted nu, siger Flemming Pedersen til fcn.dk.

FC Nordsjælland har i foråret ladet flere unge spillere få spilletid, og især 16-årige Andreas Schjelderup har strålet. Derudover har 18-årige Adama Nagalo også fået debut, og det kan være nogle af de spillere, der kan se frem til mere spilletid.

Cheftræneren storroser imidlertid også Isaac Atangas udvikling i FC Nordsjælland over de seneste to og et halvt år. 

- Isaacs udvikling hos os har været fantastisk. Det var ikke tydeligt at se, at han ville blive Superligaspiller i FCN for godt to år siden. Inden han kom til vores U19 hold, var vi bestemt ikke sikre på, at Isaac ville nå hele vejen, men hans evne til at selvtræne, til at lytte og til at blive bedre er imponerende. Og måske allermest hans evne til altid at give sit bedste – også i modgang. Så det gør os alle i klubben meget glade, når vi kan stå her og sige farvel til Isaac på denne måde, hvor han har udviklet sig til at kunne tage det næste skridt for ham, siger han.

I alt nåede Isaac Atanga at spille 58 kampe med 12 mål til følge i FC Nordsjælland. Læs mere om hans skifte til MLS her.