• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Eftertragtet kæmpe FCM-profil: Interessen er der

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Erik Sviatchenko er stadig åben for et klubskifte denne sommer, men understreger også, at han gerne bliver i FC Midtjylland, hvis det rette tilbud ikke dukker op.

Af Anders Dehn

Hvis det står til ham selv, har Erik Sviatchenko stadig et udlandseventyr i sig. Det kan komme i stand denne sommer, hvis ellers den rette klub byder sig til.

FC Midtjylland-anføreren fylder 30 til oktober, så tiden er ved at være inde, hvis han skal fremstå attraktiv over for klubber, der er større end hans nuværende. Han er dog også omhyggelig med at understrege, at han selvfølgelig gør sit bedste for FCM, hvis det ikke bliver til et skifte.

- Jeg ved, jeg har spillet på et superhøjt niveau gennem tre sæsoner nu og er i min bedste fodboldalder for en midterforsvarer. Jeg har en kæmpe erfaring både internationalt og fra forskellige trupper, erfaring som anfører, så man kan ikke bare finde den spiller overalt. Jeg forstår selvfølgelig også godt, at Midtjylland er rigtig glad for, at de har mig, men vi har også haft en klar aftale og indikation om, at når det helt rigtige kommer, får jeg også chancen for det, siger Erik Sviatchenko til tipsbladet.dk.

- Men der skal selvfølgelig også være den interesse. Og interessen er der, men det skal gå op i en højere enhed. Derfor synes jeg altid, det er svært at kommentere på rygter. Om to uger er der pludselig noget, og så er det en ny situation. Det kan også være, der ikke er noget.

- Men jeg har sagt til mine folk, at kommer det helt rigtige, så er jeg selvfølgelig rigtig interesseret. Og hvis ikke, så har jeg også indikeret, at jeg selvfølgelig er motiveret og klar på nye tider. Så vi må se, hvordan det udvikler sig.

Tidligere på sommeren skrev skotske Daily Record, at Erik Sviatchenkos tidligere klub og i øvrigt FC Midtjyllands modstander i Champions League-kvalifikationen, Celtic, var interesseret i at hente ham tilbage. Det er han dog ikke meget for at forholde sig til.

- Det er altid svært at kommentere på sådan nogle rygter. Vi ser, hvad der sker. Det er jo en fed klub, men jeg ved faktisk ikke mere end det, der står. Så må vi se, om der er noget i det, siger han.

Noget andet som 19-årig
Transfervinduet er end ikke officielt åbnet endnu og lukker først den 1. september. Der er altså en lang sommer forude for transfervarme spillere. Den slags kunne tidligere i karrieren godt tage fokus, men det har Erik Sviatchenko lært at abstrahere fra.

- Hvis jeg havde været 19 eller 22, tror jeg, det havde været et problem. Eller det ved jeg, det var dengang. Men når man er blevet 29, tænker man slet ikke over det. Så er det sådan en parallel vej, der kører ude på siden, siger han.

- Når agenten så ringer, snakker man med ham stille og roligt og siger: "Hvornår skal vi have et møde? Hvornår skal vi snakke?" Så for mig er det intet problem at forholde mig til rygter, det er bare svært at kommentere på dem. Men oppe i hovedet er det slet ikke noget problem. Der har jeg prøvet det alt for mange gange, til at det har nogen indflydelse.

- Før i tiden var det med det samme ind at søge på, hvor der er lejlighed, og hvor der er huse. Hvor kan man det ene og det andet. Det er man forlængst kommer ud over. Før der overhovedet er et tilbud, er der ingenting, så det klarer jeg fint.

Spørgsmålet er også, om FC Midtjylland har lyst til at sælge kaptajnen; særligt når hans makker i midterforsvaret, Alexander Scholz, allerede er væk. Kontrakten varer til 2024.

- Alle spillere skal have ambitioner på deres karrieres vegne, og det gælder også vores anfører. Men han er vores vigtigste mand, han er anfører, han "er Midtjylland", så det er det nærmeste, jeg kan komme. Vi er sikre på, at Erik også er ham, der blæser os ind i Europa League eller Champions League, når det kommer om lidt, og skal være med til at spille os til et nyt mesterskab, siger sportschef Svend Graversen.

Du tror ikke, han bliver solgt?

- Det vil jeg ikke kommentere på.

Hvis han skal spille jer til et nyt mesterskab, skal han jo blive her.

- Det er det, vi forholder os til med alle vores spillere. Men alle vores spillere har ambitioner, og det skal de have. Jeg kan ikke komme tættere på.

Til gengæld er FC Midtjylland klar til at give slip på andre spillere. Læs mere om sportschefens transferplaner her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020