• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Simon Møbjerg Sørensen

Ekspert: FCK passer godt til Wu Lei

Ekspert: FCK passer godt til Wu Lei
Illustration

Fodboldtræneren Mads Davidsen har fulgt FC København-emnet Wu Lei tæt i den forgangne sæson, og han mener, det vil være klogt af den 22-årige kantspiller at tage til Danmark.

Af Simon Møbjerg Sørensen

FC København har fulgt Shanghai East Asias 22-årige kantspiller Wu Lei tæt siden februar, hvor FCK tabte til Wu Lei og co. i en testkamp på La Manga. Det sagde spilleren selv, da han i sidste uge i et stort awardshow blev kåret til årets bedste unge spiller i den kinesiske Premier League. Her fortalte han, at han foretrak at skifte til FCK fremfor at tage til England eller Tyskland, hvor der også er interesse for ham.

Den 31-årige fodboldtræner Mads Davidsen har arbejdet i Kina i halvandet år på først Ebbe Sands fodboldakademi i Shanghai og siden som scout og analytiker for Sven-Göran Erikssons Guangzhou R&F. Sideløbende har han lavet tv-programmet CSL Round Up, hvor han blandt andet har udarbejdet en fuld scoutingrapport på Wu Lei. Davidsen mener, det vil være klogt af Wu Lei at tage til FCK.

- Han rykkede op med Shanghai East Asia i sidste sæson og har kun spillet én sæson i den bedste række, så han har vist, at han hurtigt kan tilpasse sig et højere niveau. Han evner altså at løfte sig, og kan han gøre det igen, kan han godt blive en profil i Superligaen. Jeg mener faktisk, det vil være klogt af ham at tage til FCK fremfor at tage til en Premier League- eller en Bundesliga-klub. I Danmark vil han stadig kunne gemme sig lidt.

- Der er ingen tvivl om, at hans potentiale er stort, og han er den mest interessante spiller i Kina lige nu, men han er ikke en færdig spiller. Han er en ung knægt, der kun lige er fyldt 22 år, og jeg tror, han bliver mast, hvis han kommer til England eller Tyskland allerede. På den måde giver det mere mening at tage til Danmark og for eksempel bruge Holland som næste skridt og så komme til én af de store ligaer, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: FCK følger kinesisk stortalent

Wu Leis spidskompetence er hans hurtighed, som han har levet rigtig højt på i den kinesiske liga, hvor spillet, i følge Mads Davidsen, er langsommere end i Europa. Netop derfor har han brug for en tilvænningsperiode, hvad end han kommer til Danmark eller et andet europæisk land.

- Hans speed er voldsom interessant. Han er en decideret accelerator og kommer i fart ekstremt hurtigt. Det overrasker tit modstanderen, fordi han lige er det hurtigere end andre hurtige spillere. På den måde er han god til at komme på kant af sin modspiller, så de må lave frispark eller lade ham gå. Men spillet er langsommere herovre, end det er i Superligaen, og derfor vil han få småproblemer i begyndelsen.

- Han er en dygtig afslutter, hvilket faktisk er ret sjældent herovre, som man også kan se på topscorerlisten, hvor der primært er udenlandske spillere. Han har en god fysik, selv om han ser lidt splejset ud, og der nok skal bygges lidt muskler på. Han har lavet en fem-seks mål med hovedet i denne sæson. Han er taktisk godt skolet på ét af de bedste akademier i Kina, og teknisk er han også én af de bedste, selv om han nok skal blive lidt bedre, hvis ikke det skal volde ham problemer i Europa. Alt i alt en god spiller, som jeg også så træne for en tre uger siden, hvor han bankede bolde i kassen.

Spørgsmålet er så, om det overhovedet er realistisk, at han havner i Danmark? Han er kinesisk landsholdsspiller og én af de bedste spillere i ligaen. De store kinesiske klubber må stå i kø med høje lønninger, som FCK ikke kan matche. Og det er ikke ualmindeligt, at kinesiske spillere vælger den store løncheck i Kina fremfor et eventyr i Europa, hvor det er sværere at slå igennem.

- Der er mange spillere, der ikke har lyst til at tage til Europa. Der er et misforhold mellem niveau og løn herovre i forhold til i Europa, og derfor er der mange, der vælger at spille videre her af økonomiske årsager. Men Wu Lei giver netop udtryk for, at han gerne vil afsted, og at han gerne vil FCK. Han virker som en fornuftig fyr, og ud fra spillerens interesse for FCK, er der ingen tvivl om, at det er realistisk, siger Mads Davidsen.

Wu Lei optræder primært på højrekanten, men kan også spille inde i midten lige bag en angriber.

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus