• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Ekspert roser Thomasberg: Derfor har FCM valgt ham

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jesper Thygesen tror på, at Thomas Thomasberg har gode forudsætninger for at blive en succes i FC Midtjylland.

Af Lars Gram-Hanssen

Der har været gang i trænerkarrusellen i FC Midtjylland i denne sæson, hvor både Bo Henriksen og Albert Capellas har fået sparket.

Nu er det så op til Thomas Thomasberg at bringe FC Midtjylland tilbage på ret kurs, og ifølge Viaplay-ekspert Jesper Thygesen er der ingen tvivl om, at Herning-klubben har hentet en dygtig træner. 

Ifølge Thygesen var Thomasbergs præsentation i FC Midtjylland i hvert fald meget sigende om den trænertype, den tidligere Randers FC-boss er. 

- Det var Steinlein, der gik på først, dernæst Graversen, og så kom Thomasberg på som den tredje. Og det første, han sagde, var: 'Det her bliver ikke så langt'. Og det er bare typisk Thomasberg. Han gider godt mediemøllen, han er blevet meget stærkere på den del, men det er ikke hans primære fokus, siger Jesper Thygesen. 

- Han er en hårdtarbejdende, lidt nørdet, men i hvert fald grundig cheftræner - og på den måde en stærk håndværker. Og det er det, de har købt ind på her. De vil have det stærke håndværk tilbage på banen. 

Ifølge Jesper Thygesen er Thomas Thomasberg allerede kommet fint fra start ved at være tydelig omkring den spillestil, han ønsker at indføre i FC Midtjylland. 

- Jeg synes også, at når det begynder at dreje sig om fodbold, så bliver han lang i spyttet. Det elsker han at snakke om. Han er også meget tydelig, synes jeg, for han siger: 'Vi kommer til at spille med et firemandsforsvar.' I hvert fald i de første kampe, indtil han har fået en større forståelse for holdet, siger Jesper Thygesen. 

- Han vil have folk repræsenteret i feltet, han vil have mange indlæg og højt genpres. 

FC Midtjylland er endt i Kvalifikationsspillet, som man indleder fredag klokken 19.00 med en udekamp mod OB. 

Se hele klippet med Jesper Thygesen i afspilleren øverst i artiklen.