Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Ekspert til AaB: Her er jeres nye træner

Foto: Anita Graversen / Getty Images

Discoverys fodboldsekspert Morten Bruun er ikke i tvivl om, hvem der skal afløse Jacob Friis som AaB-træner.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

AaB er på jagt efter en ny cheftræner, efter at Jacob Friis valgte at sige op for at hellige sig familien tilbage i oktober.

Siden har Peter Feher haft ansvaret i rollen som midlertidig træner, og efter mitugens pokalnederlag til B93 og weekendens nedsmletning mod AGF, så tyder det mere og mere på, at den nye cheftræner skal hentes udefra.

Og det er her, at Morten Bruun kommer AaB's sportschef, Inge André Olsen, til undsætning. Det gør han i sin blog på B.T.

Læs også:AaB-profil efter nedsmeltning: Intet hang sammen

- For hvorfor tager nordjyderne ikke bare ham, der arbejder lige nede ad vejen? Altså den nuværende Randers-træner, Thomas Thomasberg, som slutter efteråret med syv sejre i streg. Det kan også være, at de gør det, men det virker, som om pilen peger i andre retninger. Mod Norge og Sverige, lyder det.

Ifølge Morten Bruun bør AaB-fansene bekymre sig om, at klubbens norske sportschef kigger mod hjemlandet for at finde emner til trænerposten, da den norske liga er dårligere end den danske. 

Det er ifølge Discoverys fodboldekspert kun den nykårede mestertræner Kjetil Knutsen, der er interessant, efter han førte upåagtede Bodø/Glimt "et overraskende og aldeles suverænt mesterskab."

Læs også:Michelsen erkender: Der har været nogle bump

Men tilbage til Thomas Thomasberg så er han ifølge Morten Bruun den helt rette mand for AaB med 125 kampe for klubben i 1990erne og et dansk mesterskab i 1994/95.

- Han kender dansk fodbold til bunds, han har den rette alder og den rette erfaring, han har haft gode resultater som træner i ti år i træk, og han har såmænd også AaB-DNA i sit blod. 

- Tag da ham, AaB! Hvor svært kan det være?, lyder det til slut.

Læs også:Jakob Michelsen klapper i om OB-fremtid

Læs også:Viktor Fischer: Det har været bedre end forventet siden blamage

Læs også:Enorm jubel i AGF: Årets bedste fodboldkamp