• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Er Ryan bedre end Grabara? 'Ja, det synes jeg'

Foto: Getty Images

Mathew Ryan vandt det første slag i FCK-målmandskampen mod Kamil Grabara søndag eftermiddag.

Af Jacob Quvang

Målmandsduellen mellem Mathew Ryan og Kamil Grabara i FC København fik i sidste uge tilført lidt ekstra krydderi, da Kamil Grabara gav et opsigtsvækkende interview til Tipsbladet omkring sit comeback efter sin to måneders lange skadespause.

- Jeg ser ikke nogen konkurrence om målmandsposten. Jeg har al mulig grund til at mene, at jeg er førstemålmand i FC København, sagde Kamil Grabara blandt andet til Tipsbladet.

Derfor var mange øjne rettet mod søndagens startopstilling, som var Jacob Neestrups første i spidsen for FC København. Her var Mathew Ryan valgt, hvorfor Kamil Grabaras måtte nøjes med en plads på bænken. 

Dermed vandt den rutinerede autstralier, som blev hentet til klubben kort efter Kamil Grabaras skade mod AaB, første slag i målmandskampen. Og med god grund, hvis man spørger Viaplay-ekspert Kenneth Emil Petersen, som i optakten til søndagens kamp mod AGF sagde, at Ryan er en bedre keeper end Kamil Grabara. 

Er Mathew Ryan bare en bedre målmand end Kamil GrabaraBliver Kenneth Emil Petersen spurgt af vært Signe Vadgaard. 

- Ja, det synes jeg. Det må jeg sige. Jeg havde ikke set meget til Mathew Ryan, inden han kom til FC København, men da han er kommet til FC København, må jeg bare sige, at det er top-topklasse. Til gengæld er det også en vanvittig målmand at have på bænken, fortæller 'KEP'.

Stig Tøfting kalder ligeledes Mathew Ryan for en absolut klasse- og topmålmand. 

Umiddelbart ligner Mathew Ryan den nye førstemålmand, og spoler man tilbage til Grabaras udtalelser fra sidste uge, så er det ikke utænkeligt, at Neestrup får sig en utilfreds målmand i truppen, som kan give en udfordring i truppen. Kamil Grabaras gloser indikerer i hvert fald ikke en spiller, som vil nøjes med en rolle som reservemålmand.

Det er en udfordring, som ligger på Neestrups skuldre, mener Tøfting. 

- Sådan er det med trænere, der skal træne i store klubber, hvor man har meget at vælge imellem. Så skal man kunne overbevise de her stjerner, som har - jeg vil ikke sige lidt for meget selvtillid - men har rigtig meget selvtillid og mener at man skal spille hver gang, og som har lidt nykker, i forhold til hvis ikke han spiller. Der er ingen tvivl om, at Grabara godt kan skabe lidt uro. Den skal han hurtigst muligt får dæmpet ned og komme med en rigtig god forklaring, som Grabara faktisk kan sluge og lære at leve med, siger eksperten.

Næste målmandsslag mellem de to topmålmand udkæmpes onsdag aften, når FC København gæster Manchester City i Champions League. Én ting er sikker til det opgør; Den målmand, som Neestrup vælger, kommer til at få nok at lave mellem stolperne. 

Se snakken om FC Københavns målmandsduel i afspilleren over artiklen.