Video : Tipsbladet
Superliga

Farvel, Andreas Maxsø: Her er seks mulige afløsere

Hvem kan afløse Andreas Maxsø i Brøndby? Her kigger vi på seks spillere, Brøndby IF kan hente.

Andreas Maxsøs tid i Brøndby IF er et overstået kapitel. Efter flere transfervinduer med rygter om et skifte er den 28-årige færdig på Vestegnen og rykker i stedet til Colorado Rapids i MLS.

Samtidig er der tvivl om Sigurd Rosteds fremtid i klubben, efter at han også er blevet rygtet til MLS, nærmere bestemt Toronto FC.

Brøndby IF er derfor med stor sandsynlighed på markedet efter nyt blod til forsvaret, og her kigger vi på et par spillere, som kunne være aktuelle for fodbolddirektør Carsten V. Jensen og kompagni.

Her er seks bud på en ny Brøndby-stopper

Nicolas Bürgy, 27 år, Viborg FF
Hvis vi skal kigge i den danske andedam først, spillede Nicolas Bürgy et strålende 2022 for Viborg FF, og schweizeren med en fortid i Young Boys må være et emne i andre klubber. Han har en god afleveringsfod og er generelt bare en drøngod forsvarsspiller. En udfordring kan blive forhandlingerne Viborg, der allerede slipper en stor profil i topscorer Jay-Roy Grot denne vinter.

Kike Salas, 20 år, Sevilla FC
De seneste dage er spanske Kike Salas blevet nævnt som et emne i Brøndby IF. Midtstopperen er på kontrakt i Sevilla FC, hvor han dog er i udkanten af førsteholdet. Klubben ønsker at sende ham afsted på en lejeaftale frem til sommer, og her skulle Brøndby være interesserede. De s Dog er det en udfordring, at CD Tenerife også skulle være ude efter Salas, da han angiveligt gerne vil blive i Spanien. De seneste meldinger fra Spanien går dog på, at Salas selv ønsker at blive i Sevilla.

David Brekalo, 24 år, Viking FK
“CV” har tidligere kaldt Viking for “fjernlageret i Stavanger”, og det er ikke utænkeligt, at Brøndby kigger den vej efter en afløser for Maxsø. David Brekalo har imponeret for den norske klub og det slovenske landshold. Viking har imidlertid allerede afvist bud på ham fra andre klubber denne vinter, så de vil nødigt slippe ham.

Frederik Winther, 22 år, Augsburg
Der er flere ting, der ville mening med Frederik Winther og Brøndby. Winther var fast mand under Jesper Sørensen på U21-landsholdet, så den nye Brøndby-træner kender stopperen bedre end de fleste. Og derudover har Brøndby og Augsburg samme ejer. Hvis de blågule går efter Winther, vil han dog komme uden mange minutter i benene, for han kun har spillet seks førsteholdskampe i løbet af det seneste halvandet år.

Rasmus Lauritsen, 26 år, Dinamo Zagreb
Rasmus Lauritsen har erklæret sig åben for at skifte hjem til Danmark, efter at han ikke er førstevalg i den kroatiske storklub Dinamo Zagreb, hvor han ellers tidligere har storspillet. Mon ikke Brøndby IF kunne være en af klubberne, der kunne få et skifte til Superligaen til at være fristende? Hans eksklub IFK Norrköping har dog også meldt sig interesseret. 

Johan Bångsbo, 19 år, IFK Göteborg
Johan Bångsbo er et af Sveriges mest spændende forsvarstalenter og har tidligere været rygtet til Brøndby og flere store internationale klubber. I den forgangne sæson etablerede han sig som fast mand i IFK Göteborg. Den 19-årige stopper er imidlertid noget yngre end de andre på denne liste, så det er måske en mand til fremtiden snarere end til nutiden.