18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC København - FC Nordsjælland

Det bliver ikke til nogen guldkamp i Parken, men der er alligevel meget på spil mellem FCK og FC Nordsjælland, som kæmper om europæisk fodbold til næste sæson.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17:00
Spillested: Parken
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
FC København:
Mesterskabskampen 23/24 har været helt forrygende. Momentum i toppen er skiftet runde efter runde, fire hold har budt sig til, og FCK har af flere omgange lignet et solidt bud på en dansk mester.

Det gjorde de især, da de for tre spillerunder siden overtog førstepladsen med en flot 3-1 sejr ude over Brøndby, for der var skæbnen endelig tilbage for egne fødder.

Men med et smerteligt nederlag til FC Midtjylland efter to kæmpe brølere fra Grabara og Vavro samt tirsdagens kollaps ude mod AGF, er de forsvarende mestre nu endegyldigt ude af guldkampen.

Enormt skuffende af Neestrup og co. som har svinget gevaldigt i Superliga-regi, selv i foråret, hvor der ellers kun har været ligakampe på programmet.

Ondt kan endda nå at blive værre for ‘’løverne’’ i sæsonens sidste kamp. Der skal nemlig point til mod FC Nordsjælland, hvis FCK vil spille europæisk fodbold igen til næste sæson.

Rejser værterne sig ovenpå skuffelsen i Aarhus eller bliver stemningen endnu mere trykket i Parken på søndag?

David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Roony Bardghji samt Andreas Cornelius er alle ude med skader. Endvidere er Diogo Goncalves også meldt ude til kampen.

FC Nordsjælland:
Hoff Thorups tropper kommer lige fra en hæsblæsende 3-3’er mod FC Midtjylland, som vel egentlig var et meget godt billede på holdets styrker og svagheder. 

FC Nordsjælland har et voldsomt højt offensivt topniveau, som der i den grad blev givet prøver på i mandags, da de unge nordsjællændere allerede efter 36 minutter havde bragt sig foran med 3-0 mod midtjyderne efter det ene giftige angreb efter det andet.

Omvendt mangler der noget defensiv robusthed og noget rutine til at køre kampe som den mod FC Midtjylland i hus. Lidt som tilfældet var det i Conference League tidligere på sæsonen, hvor FC Nordsjælland havde alle muligheder for at spille sig videre, men ikke fik gjort arbejdet færdigt.

Det uafgjorte resultat mandag betyder, at nordsjællænderne ligesom FCK ikke længere kan nå guldet, til gengæld kan de nå tredjepladsen med en sejr i Parken, og det kommer de til at gå benhårdt efter.

Johannes Hoff Thorup må til opgøret undvære karantæneramte Martin Frese samt Erik Marxen. Ydermere er der tvivl om Kian Hansen.

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Nordsjælland: Martin Frese

Bud på startopstillinger:
FC København (3-5-2): Grabara - Vavro, Diks, McKenna - Ankersen, Mattsson, Falk, Jelert - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Svensson - Tverskov, Ingvartsen, Sertdemir - Nygren, Osman, Schjelderup

Dom:
Det bliver ikke til nogen guldkamp i Parken søndag eftermiddag, men der er stadig voldsomt meget på spil, da opgøret kommer til at afgøre hvem, som snupper tredjepladsen og hvem, som ender som sorteper på fjerdepladsen.

FC Nordsjælland skal vinde for at ende som nummer tre, så mon ikke, at de giftige gæster kommer jagtende fra start?

De indbyrdes opgør har det i forvejen med at levere stort på underholdningen, og med en vaklende FCK-defensiv overfor en brandvarm FCN-offensiv, kan der næsten kun gå målfest i den.

3-2 til FC Nordsjælland.

Spilforslag:
Over 3.5 mål til odds 2.23 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.