Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC København lurer på Superliga-målmand

FC København har et godt øje til Vejle-keeper Nathan Trott, der dermed kan køres i stilling som en mulig afløser for Kamil Grabara.

FC København skal senest til sommer finde en afløser for Kamil Grabara. Dagen kan allerede komme til januar, hvis Wolfsburg udnytter den option, klubben har til at sikre sig polakken midtvejs i sæsonen.

Derfor er FC København selvsagt også gået i gang med at undersøge markedet for mulige Grabara-afløsere, og den forbindelse er de danske mestre studset over Nathan Trott i Vejle, melder B.T.-podcasten "Transfervinduet".

Som Tipsbladet kunne løfte sløret for tirsdag, er Nathan Trott den målmand i Superligaen, der redder flest afslutninger, som underliggende parametre fortæller skulle have været scoringer.

Vejle Boldklub har lukket 21 mål ind, mens de ifølge expected goals burde have lukket 31,5 mål ind. Det betyder altså, at Nathan Trott har forhindret 10,5 scoringer, hvilket distancerer alle andre Superliga-målmænd med længder.

Det har man tilsyneladende også noteret sig i FC København, men det er som bekendt ikke Vejle, sportsdirektør Peter Christiansen skal kalde til forhandlingsbordet, hvis det kommer så langt.

25-årige Trott er ejet af Premier League-klubben West Ham, og målmandens prisskilt er ifølge B.T. i omegnen af 25 millioner kroner.

Nathan Trotts lejeaftale med Vejle Boldklub udløber efter denne sæson, hvor han vil have et år tilbage af sin kontrakt med West Ham. Målmanden er noteret for en enkelt førsteholdskamp for "The Hammers".