• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland overvejer endnu en samarbejdsklub

De danske mestre kigger på, hvad næste skridt kan være. En ny samarbejdsklub er en mulighed.

Af Kenneth Jensen

De samarbejder allerede tæt med FC Fredericia, de danske mestre fra FC Midtjylland, og i fremtiden kan det være, at holdet fra Ikast og Herning har endnu en klub at sende spillere i favnen på.

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, åbner i et stort interview med Tipsbladet, der bringes fredag, op for fremtidsplanerne i den ambitiøse Superliga-klub.

De danske mestre har altid turdet gå nye veje i sin søgen efter fordele, og nu lurer klubben så på, hvordan man kan tage det næste skridt.

En af overvejelserne er flere samarbejdsklubber, fortæller Claus Steinlein til Tipsbladet.

- Vi har set på, hvad der sker i udlandet. Manchester City har en række samarbejdsklubber, som City lejer spillere til. Og vi kan jo se, at vi er gode til det samme, til at finde og udvikle spillere. Det er jo FC Midtjyllands rolle i dansk fodbold at forsøge nye ting. Da vi startede akademiet i 2004, blev vi godt nok skældt meget ud, men i dag har de fleste noget i nærheden af et akademi og kan se, at vi gjorde noget fornuftigt. Når vi køber de bedste spillere i Viborg og Silkeborg og lejer dem til AC Horsens, er det da ikke noget, der indbringer mig ekstra julekort. Jeg vil ikke sige, vi spiller med musklerne. Men det er et signal om, at vi i FC Midtjylland er klar til at tage næste skridt, siger den administrerende direktør og forklarer:

- Vi overvejer, hvad næste skridt er. Om det er en ekstra klub i Skandinavien, et samarbejde med en klub i Skandinavien, om vi skal dyrke vores nigerianske koncept endnu mere, for eksempel ved at bygge en kunstgræsbane i FC Ebedei, og hvad det koster. En anden ballon er, at Ove Pedersen har lige været i USA i tre uger, hvor han har set på spillere og været til training camps. Vi skal være enige om, hvor mange bolde, vi har i luften. Jeg vil hellere satse 100 procent på to områder end forsøge at favne fem nye projekter.

Du kan læse hele interviewet med FCM-direktøren, der fortæller meget mere om sine ambitioner, ved at købe Tipsbladet fredag. Du finder Tipsbladet i Ekstra Bladet hver fredag.

Ud over interviewet med Claus Steinlein kan du i Tipsbladet fredag læse et stort portræt af englænderen Andy Carroll.
Tipsbladet giver dig historien om Santi Cazorlas vej tilbage på banen.
Ståle Solbakken giver sin vurdering af Liverpools muligheder for at vinde mesterskabet, og så taler han også om sin norske kollega Ole Gunnar Solskjær, der er ny manager i Manchester United.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

Superliga

Mere Superliga

Fokus