Video : Tipsbladet
Superliga

Tæt på FCK: Det her er hans store svaghed!

FC København er i gang med at hente Munashe Garananga i belgiske KV Mechelen, men hvem er forsvareren fra Zimbabwe? Tipsbladet har talt med journalist Thomas Franken, der dækker Mechelen for Gazet van Antwerpen.

FC København er meget tæt på at kunne præsentere en ny leder i forsvaret.

Løverne er nemlig kun ganske få detaljer fra at købe Munashe Garananga i belgiske KV Mechelen for cirka fire millioner euro (30 millioner danske kroner, red.).

Men hvem er den 23-årige forsvarer?

Han er altid i sin følelses vold. Han gemmer dem aldrig væk.

Thomas Franken
om Munashe Garananga

Tipsbladet har talt med journalist Thomas Franken, der dækker KV Mechelen fast for Gazet van Antwerpen.

Franken fortæller, at Garananga har vist store kvaliteter i sin korte tid i den belgiske klub. Han blev nemlig købt som erstatning for Jordi Vanlerberghe, der røg til Brøndby, i februar.

- Han er totalt ukendt i Belgien. Mechelen er ikke en af topklubberne i Belgien, og han har kun været i et halvt år, og han har gjort det godt. Han er stadig under radaren, men der er mange klubber, der ser en stor fremtid for ham. Han har vist sine talenter i Mechelen, og han er meget teknisk af en forsvarsspiller at være. Han er en meget moderne forsvarer. Han giver aldrig en lang bold, og han vil gerne se den bedste mulighed i sine holdkammerater. Han ser de rigtige muligheder, siger Thomas Franken til Tipsbladet.

Er du overrasket over, at han allerede er på vej væk fra Mechelen?

- Jeg er ikke overrasket, fordi det hele er gået stærkt for ham. Han startede med at komme til Hviderusland i Europa, og så tog han hurtigt videre. Nu har han været et halvt år i Mechelen, så det er gået stærkt for ham.

- Mechelen så en mulighed for at købe ham billigt i Moldova, og nu sker det samme med FC København. De ser, at de kan købe ham billigt. Han har en lys fremtid, og han er et stort talent. Du kan virkelig se, at han har et stort talent, men han er under radaren, så klubberne har ikke opdaget ham.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

God dribler, men har en svaghed
Tipsbladet har indhentet statistik fra Opta på Garananga, og her viste det sig, at han er en ganske god dribler.

Hvis man ser på listen over spillere, der har foretaget minimum 10 driblinger i den belgiske liga siden den 4. februar, så har Munashe Garananga nemlig en succesrate på 80 procent ud af sine 15 driblinger. Kun tre spillere har en større succesrate med deres driblinger i samme periode.

Franken mener, at tallene stemmer overens med kvaliteterne på banen.

- Han er en virkelig god dribler. Hans bevægelse med bolden er anderledes end andre forsvarer. Han har så stor selvtillid, at han kan gøre alt med bolden. Når bolden kommer til ham, tager han det altid stille og roligt, selvom det er en farlig bold. Han har en god teknik.

Garananga har god mulighed for at få succes i FC København, men landsholdsspilleren fra Zimbabwe har også en svaghed.

- Han er altid i sin følelses vold. Han gemmer dem aldrig væk. Når han er skadet, er han trist. Han er en ærlig fyr. Han er altid sig selv.

- Risikoen ved at have Munashe på banen er, at på grund af gode teknik kan han godt blive lidt for nonchalant. Derfor kan han miste bolden. Han er så afslappet og har så meget selvtillid. Det er en af de ting, som kan arbejde på.

‘How are you doing, brother?’
Som person er forsvareren en lun fyr, der har plads til at smide en joke eller to ind i en samtale.

- Han er en super spontan fyr, og han er meget glad. Han er meget højrøstet og sjov. Jeg har interviewet ham flere gange, og han joker lidt. Han er slet ikke sky, selvom han er meget ung. Han siger blandt andet: ‘How are you doing, brother?’.

Nu ser det ud til, at Garananga er tabt for Mechelen, da FCK sætter kløerne i ham. Franken mener dog, at det er naturligt for den belgiske klub at sende ham videre nu.

- Han har været vigtig. I det første stykke tid var han fænomenal, og Mechelen kommer selvfølgelig til at savne ham, men for klubbens synspunkt er det kun logisk, at han skal sælges, fordi Mechelen har brug for pengene.

- Mechelen vidste, at da klubben købte Munashe, ville han ikke blive i lang tid. De troede måske, at han ville forsvinde inden for et år, siger Thomas Franken til Tipsbladet.

23-årige Garananga har blot spillet 16 kampe for Mechelen, og han har en fortid i FC Sheriff fra Moldova og Dynamo Brest fra Hviderusland.