• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

FCK-mareridt: Så længe er Zeca ude

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har netop meldt ud omkring omfanget af Carlos Zecas skade, og det er ikke godt nyt.

Af Jacob Quvang

For FC København-kaptajnen er ude resten af sæsonen. Det melder FCK på sin hjemmeside

Her skriver klubben, at grækeren, der blev båret fra banen sent i kampen mod AGF søndag aften, har pådraget sig en knæskade, som er så alvorlig, at han ikke kommer i kamp igen i denne sæson. 

Cheflæge Morten Boesen bekræfter, at det er samme knæ, som senest holdt ham ude i længere tid, som den er gal med igen.

- Vi kan desværre konstatere, at han har beskadiget to ledbånd i knæet, hvor det ene desværre er det korsbånd, der blev revet over og opereret for et år siden.

- Det er naturligvis utroligt uheldigt for Zeca, der har kæmpet sig gennem en lang og hård genoptræning på forbilledlig vis. Selvom man har gjort alt rigtigt, bestået alle tests og krav for at blive clearet til at spille, så vil der altid være en risiko for en re-skade.

- Her har Zeca været meget uheldig, og nu skal han så muligvis opereres og gennem en lignende genoptræning, siger cheflæge Morten Boesen. 

FC København mister dermed igen sin anfører, som missede store dele af sidste sæson med en korsbåndsskade, og som først er kommet tilbage i fuld vigør i denne. Dermed gør den også ekstra ondt på cheftræner Jacob Neestrup, som dog ikke ser på det sportslige aspekt lige nu. 

- ”Vi føler alle med Zeca, siger Jacob Neestrup.

- Han er den perfekte anfører, en stor spiller og et fantastisk menneske, så det gør ondt på os alle.

- Han er altid en utroligt stærk og loyal holdkammerat og klubmand, så nu er det tid til, at alle skal være verdens bedste holdkammerater for ham og vise den opbakning og styrke, han har brug for lige nu.

- I forhold til det sportslige aspekt for os, så fylder det ærligt talt ikke så meget lige nu, og det må vi løse, når vi kommer dertil.

Carlos Zeca nåede at spille ti kampe for FC København i denne sæson, og spørgsmålet er, om han nu har spillet sin sidste FCK-kamp. Den 34-årige midtbanespiller har kontraktudløb med FC København efter sæsonen. 

Hvad skal FCK gøre efter Zecas skrækskade? Her er nogle muligheder.