• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC København er igen blevet en angrebsmaskine - helt i tråd med træner Ariël Jacobs, der vil underholde publikum.

Af Torsten Kjems Hansen

I Belgien blev han beskyldt for at være en defensiv indstillet træner - i FC København har Ariel¨Jacobs fået genskabt det fremadrettede chanceskabende spil.

FC København er kommet flyvende ud af starthullerne i forsøget på igen at erobre den danske fodboldtrone. I holdets første tre hjemmekampe er det blevet til tre sejre med en målscore på 10-2. Det er ganske markant sammenlignet med den den seneste sæson, hvor det kneb mere med målene på eget græs - kun 30 mål i 17 hjemmekampe blev det til.

Og den belgiske træner lægger da heller ikke skjul på, at han ikke bryder sig om smalle sejre på eksempelvis 1-0. Der skal underholdning til.

- Det vigtigste i fodbold er at score mål. Man nyder spillet når man scorer mål, det giver spillerne glæde, og hvis spillerne er glade, så er tilskuerne også glade, og det, synes jeg, er vigtigt, siger Ariël Jacobs til metroxpress

- Når du er på 1-0, så bør du være mere komfortabel, du skal kontrollere kampen. Og derfra bør du gå videre og søge yderligere mål,

En af de spillere, der har nydt godt af trænerens filosofi er brasilianeren Cesar Santin, der i sæsonens første kampe har fået sin anden ungdom i FCK-trøjen og allerede er noteret for fem sæsonmål.

Han glæder sig over, at der igen er kommet tempo i angrebsspillet og at der - specielt i Parken - konstant bliver tænkt frem ad banen og i at score mål. Det leder hans tanker hen til det hold, der i forrige sæson var knusende overlegen i ligaen og på samme tid lavede historiske resultater i Champions League.

- Da tænkte vi også hele tiden på at score mål, og nu er holdet tilbage i den tankegang. Det er godt for angriberne og for holdet. Og for mig, som får flere chancer for at score flere mål, siger Cesar Santin.

Mens FCK'erne samlet set kan glæde sig over den stærkeste sæsonstart nogensinde, ser det mere dystert ud for Brøndby, der er modstander i Parken lørdag. Brøndby har med tre point efter fem spillerunder aldrig set værre ud efter fem spillerunder, så der er lagt op til mere end svær opgave mod FC København