Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

FCK'er skal væk: Jeg har muligheder i to klubber

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Returen til FC København blev ikke nær så succesfuld, som første gang Bryan Oviedo var i hovedstadsklubben. Kontrakten udløber til sommer, og dialogen med fremtidige arbejdsgivere er gået igang.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Bryan Oviedo drog i 2019 retur til FC København efter flere år i engelsk fodbold. Returen til Danmark blev aldrig lige så succesfuld, som første gang han begik sig i Superligaen.

I 2010 hentede FC København ham i costaricanske Saprissa, og sæsonen efter fik han sit store gennembrud. Nu skal den 32-årige venstreback så på klubjagt, da kontrakten med FCK udløber ved udgangen af juni.

Jagten er angiveligt allerede gået igang for landsholdsspilleren, der er i dialog med sportsdirektør, Ángel Catalina, i barndomsklubben Saprissa og Agustín Lleida, der har en lignende stilling hos konkurrenten Alajuelense.

- Jeg har et rigtig godt forhold til dem begge, og vi har talt sammen ved lejlighed. De kender min beslutning og er villige. Jeg har en masse respekt for dem og de er begge rigtig gode mennesker, siger Bryan Oviedo til La Teja.

- De har fortalt mig, at når jeg har muligheden, så er døren altid åben, og det motiverer mig.

Lige nu er Bryan Oviedo på costarikansk jord, da han forbereder sig på landsholdsopgaver mod Martinique og New Zealand. Landsholdet har hans fulde fokus lige nu, men bagefter har han en klar ambition med et kommende skifte.

- For mig er det vigtigste at fortsætte i udlandet. Det vil være ideelt for mig, men efter playoffs [til VM i Qatar, red.] så har jeg mere ro til at se på det, siger Bryan Oviedo.

Det udelukker altså et skifte til både Alajuelense og Saprissa, som han har muligheder i, da de begge hører til i den bedste række i hjemlandet Costa Rica. Men han vil på et tidspunkt gerne hjem og hjælpe barndomsklubben.

- Jeg voksede op i Saprissa. Det er der jeg kommer fra, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for dem. Jeg håber, jeg kan spille der igen. Nu er jeg fokuseret på landsholdet, og så må vi se, hvad der er vigtigst for min familie, afslutter han.

Bryan Oviedo har i alt optrådt 79 gange for FC København. Søndag vandt han endnu et dansk mesterskab med klubben, da AaB blev besejret med 3-0.