Video : Tipsbladet
Superliga

FCKs store svaghed: FCM har en simpel plan

Dødbolde har været en styrke for FCM og en klar svaghed for FCK, og det er man er helt bevidst om i FC Midtjylland, fortæller anfører Henrik Dalsgaard i et interview med Tipsbladet.

IKAST (Tipsbladet): Mens FC Midtjylland det seneste år har prioriteret at få styr på dødboldene igen og erobre tidligere års overherredømme i Superligaen tilbage fra AGF, har dødbolde været noget af en akilleshæl for FC København især i dette forår.

FCK-cheftræner Jacob Neestrup og flere af FCK's spillere har været hudløst ærlige omkring de alvorlige problemer, der set udefra også kan handle om noget mere strukturelt som eksempelvis de mere spinkle spillertyper, FCK i højere grad end i tidligere udgaver har prioriteret de to seneste år.

FC Midtjylland kan stadig ikke matche især AGF's massive styrke i luften, men at man har krammet på FC København er man fuldt bevidst om.

- Jeg skal jo ikke afsløre vores store masterplan. Men jeg synes, vi har fundet et setup, der giver os gode muligheder, og som egentlig er rimelig simpelt, siger Henrik Dalsgaard til Tipsbladet.

- Det er jo egentlig bare det, vi fortsætter med. Jeg tror ikke, vi skal lave noget om, bare fordi vi møder dem. De frygter vores dødbolde, og derfor skal vi forsøge at få så mange som muligt. Så ved vi, at det potentielt kan give et mål, siger Henrik Dalsgaard.

45 gode minutter
FC Midtjylland har to ligasejre over FCK i sæsonen og har adskillige år tilbage vundet betydeligt flere indbyrdes kampe mod FCK, end man har tabt.

Da holdene senest mødtes i Herning 1. marts, blev FC København blæst ud af stadion de første 45 minutter, hvor gæsterne var særdeles heldige med kun at være bagud 0-1 ved pausen.

Det skulle være meget mærkeligt, hvis FC Københavns trænere og trup ikke har genset den kamp og givet håndslag på, at man ikke må være nær så usammenhængende igen.

Men i FC Midtjylland håber man at på hive nogle af elementerne fra den kamp frem igen.

- Det var lidt atypisk FCK, at de kom til at stå så lavt. For mig viser det deres respekt for os, og så kom de nok til at trække sig langt mere tilbage, end de havde planlagt og blev mere passive, end der må have været deres plan. Men jeg synes også, det var vores fortjeneste. Vi tog bolden og spillede det direkte, pågående spil, vi er gode til, siger Henrik Dalsgaard.

- Vi kommer da til at tage fat i den kamp i vores forberedelser. De gode ting, vi gjorde i kampen, og som virkede, dem skal vi da tage med igen, siger Henrik Dalsgaard.

- Vi prøver da at få forberedt os, så flere af tingene og sekvenserne fra første halvleg af den kamp også kommer i kampen søndag, mens vi vil have knapt så mange sekvenser fra anden halvleg, siger cheftræner Thomas Thomasberg med henvisning til især den sidste halve time af 1. marts-kampen, hvor FCK på alt andet end måltavlen spillede og kæmpede sig flot tilbage og havde chancer til at få udlignet.

- Så vi har da brugt kampen. Vi gør det med forbehold for, at FC København kan justere nogle ting. Men der er helt sikkert nogle ting fra begge halvlege, vi kan tage med og bruge til vores egne, små justeringer, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

Kampen mellem FC København og FC Midtjylland spilles i Herning klokken 18 søndag.

Læs mere om Superliga-klubbernes styrker og svagheder samt arbejde med dødbolde her.