Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-es hylder eksklub: Glad for million-prisskilt

FC Midtjyllands Sverrir Ingi Ingason kalder skiftet til FCM og afskeden med PAOK noget af det sværeste i karrieren.

Da Mads Jørgensen for efterhånden mange år siden skiftede fra AGF til Brøndby IF, insisterede den offensive midtbanespiller på, at århusianerne skulle have en sum for ham af Brøndby IF, selvom Jørgensen egentlig kunne skifte på fri transfer.

FC Midtjyllands nye forsvars-skipper Sverrir Ingi Ingason behøvede på ingen måde at sige hverken det ene eller andet til PAOK's ledelse, der forhandlede hårdt og længe med FC Midtjylland om prisen, før Ingason røg til FCM som klubbens dyreste forsvarsspiller nogensinde trods de 29 år.

Den islandske landsholdsanfører har nu taget hul på karrieren i FC Midtjylland, der begyndte med en 1-0-sejr i Superligaen over Hvidovre, og den 29-årige islænding er glad for skiftet til FCM og den afsked, det blev til med PAOK.

- Jeg boede i en fantastisk by, jeg spillede for en fantastisk klub og for fantastiske fans, siger Sverrir Ingi Ingason til Tipsbladet.

- Det var et virkelig svært valg for mig, og jeg har aldrig skullet træffe så svært et valg før. Jeg var så følelsesmæssigt involveret i PAOK, jeg havde levet og åndet for klubben. Derby-kampene og rivaliseringen med de andre topklubber i Grækenland var virkelig noget særligt og meget kompetitivt. Så det var ikke et nemt valg.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis nogle fans var ærgerlige over, at jeg blev solgt, efter at jeg havde været en vigtig del af klubben i en række år. Jeg gav alt, jeg havde i mig, til PAOK, og jeg har kæmpe respekt for klubben og fansene.

- Jeg er glad for, at PAOK fik en fornuftig sum for mig, som de kan bruge til at styrke holdet, siger Sverrir Ingi Ingason.

PAOK hentede i de samme dage som Ingason-salget William Troost-Ekong fra Watford til midterforsvaret, og man har også hentet den tidligere Genk- og Aston Villa-angriber Ally Samatta.

FC Midtjylland spiller denne aften Conference League-kvalifikationkamp hjemme mod Progres Niederkorn fra Luxembourg.

Går man som ventet videre fra de to opgør med den lille klub fra Luxembourg, venter enten Omonia fra Cypern eller Gabala fra Aserbajdsjan.

Læs hele Tipsbladets store interview med Sverrir Ingi Ingason her.