Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-fans på nakken af Anderson: - Elsker det lir

AGF slap hæderligt fra Herning søndag aften, og profilen Mikael Anderson tager det med et smil, at de tidligere fans igen var på nakken af ham.

HERNING (Tipsbladet): Det begyndte at se grimt ud for AGF, da holdet på otte minutter i midten af 1. halvleg lukkede to mål ind, der ikke bliver kønne at gense i efteranalysen.

Århusianerne gik efter anden scoring sammen i en klynge for at få talt ud, og siden spillede AGF bedre og fik skabt flere nervøse perioder for værterne i 2. halvleg.

Så det var med hovederne holdt højt i aftensolen, århusianerne gik ud til en portion aftensmad i Europa League på MCH Arena, selv om 1-2 ikke gjorde nogen tilfreds.

- Når vi står i den situation, er det lidt unødvendigt at forære to lidt billige mål væk. Men vi leverede en god respons, hvor det var godt, vi ikke faldt sammen, siger AGF’s Mikael Anderson til Tipsbladet.

FC Midtjyllands stemningsfans har en sang eller to til deres tidligere spiller Anderson, der var i klubben et årti, indtil AGF købte ham tilbage for en rekordsum i 2021.

Og i hvert fald en af sangene kom i brug i slutningen af kampen eller flere intense dueller med Anderson i centrum.

Det hørte Mikael Anderson, der har flere venner blandt FCM’s fans, naturligvis godt, men det støder ham ikke det mindste, snarere tværtom.

- Jeg elsker den tænding, der er her i kampene med FC Midtjylland. Jeg elsker at spille her, jeg elsker det lir, der kører mellem FCM-fansene og mig. Jeg synes, det giver meget, det er skidesjovt at give dem noget, og så råber de tilbage, siger Mikael Anderson, der var glad for at være på græs i Superligaen allerede tre dage efter en pokalfinale, der stadig sidder i Århus og AGF.

- Jeg har været ramt, må jeg sige. Det har været svært at hive sig selv op. Man føler, at man bliver mindet om det hver dag. Når man er ude at handle, når man møder andre mennesker, bliver man mindet om, hvor stort det var, og hvor stort det havde været, hvis vi havde vundet.

- Men jeg er glad for, at vi havde en kamp allerede tre dage senere. Og at vi kommer ud og spiller fodbold, og man igen fuldstændig får den her følelse af en sport, man elsker, siger Mikael Anderson.

AGF har pokalrevanche mod Silkeborg i den kommende runde, før man givetvis vil gøre sit til at skabe problemer for guld-kandidaterne FCK og Brøndby i de to sidste runder.

Mikael Anderson blev dansk mester med FC Midtjylland i 2020 og fik bronze med AGF sidste år.

Midtbanespilleren fra Harlev spiller landsholdsfodbold for Island, der i marts tabte den sidste og afgørende playoffkamp om at komme til EM på en sen scoring af Ukraine.