Video : Tipsbladet
Superliga

FCM har afvist millionbud på midtbanespiller

Iver Fossum røg til udlandet, men det lader ikke til, at en anden af FCM’s midtbanefolk skal væk nu trods bud fra udlandet.

FC Midtjylland nåede vinterpausen med en bred trup gearet til at spille i Europa, og den bredde betød, at man i vinter var villig til at slippe spillere.

Iver Fossum var den mest profilerede og erfarne spiller, der tog afsted, og nordmanden valgte belgiske Kortrijk frem for tilbud i blandt andet Tyrkiet og Sydkorea.

Men også en anden af FC Midtjyllands midtbanespillere var seriøst i spil: Brasilianske Charles.

Sydamerikaneren er ikke tæt på idealopstillingen og ser ikke ud til at komme det, så FCM var ifølge Tipsbladets oplysninger villig til at lytte til tilbud.

Og tilbud kom der.

Undervejs vinterpausen modtog FCM et bud på omtrent en million euro, 7,5 millioner kroner, men det var ikke nok til, at FCM ville trykke på knappen og hente en afløser, der givetvis ikke havde været meget billigere.

(Artiklen fotstætter under billedet)

Der har også ifølge Tipsbladets kilder været bud fra hjemlandet Brasilien, hvor mange uden for den absolutte top især gør sig i lejeaftaler, men der var ikke noget, der var tæt på at lykkes.

Det brasilianske transfervindue er åbent et par uger endnu, men intet tyder på, Charles ryger afsted, nu hvor FCM ikke kan hente en køreklar erstatning før til næste sæson.

Som det var tilfældet med landsmanden Paulinho, der også var bud efter i januar fra Frankrig og andre lande, har FC Midtjylland ikke megen nytte af nogle millioner sammenlignet med at stå så godt som muligt i pladsen om DM og Europa-pladser.

Midtjyderne satser stenhårdt på at komme i et af de nye Europa-ligaspil til september, hvor præmiepengene er mærkbart større end i de seneste sæsoner med en forventning stigning på 20-25 procent i Champions League og lidt mindre i de to andre turneringer.

FC Midtjylland kan til sommer meget vel sælge midtbanespilleren Emiliano Martínez, der var bud efter både sidste sommer og i januar.

Sverrir Ingi Ingason har kaldt FCM’s offensive gruppe den mest talentfulde, han har spillet med i sin karriere - læs mere om det her.