• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM snydt af BIF: Kun FCK har gjort det siden 1998

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF tog guldet på sidstedagen i Superligaen, og dermed kunne FC Midtjylland ikke genvinde dansk fodbolds bedste række. Udover FCK har ingen dansk klub genvundet et mesterskab siden 1998.

Af Kenneth Jensen

Der var mange, der tidligere på foråret troede, at FC Midtjylland mandag aften ville blive udråbt som vinder af Superligaen, da klubben ikke længere var i Europa og i stedet kunne fokusere 100 procent på at genvinde mesterskabet.

Men sådan gik det altså ikke, og Brøndby kunne mandag løfte trofæet og lade sig kåre som vinder af Superligaen for første gang siden 2005.

Dermed holdt klubben også FC Midtjylland fra at blive det første hold - foruden FC København - der siden 1998 har genvundet et dansk mesterskab.

I 1998 vandt Brøndby sin tredje Superliga på stribe, men siden har ingen anden klub end FCK vundet det danske mesterskab to gange i træk.

Det skyldes for det første, at FC København har været dominerende i dansk fodbold. FCK har genvundet mesterskabet flere gange i løbet af de sidste 20 år, og FC Midtjylland var altså tæt på denne gang at gøre københavnerne bedriften efter.

Men det skete ikke, og dermed er det ikke siden 1998, at et andet hold end FCK har taget titlen to sæsoner i træk.

Det er Brøndby, der om et år har muligheden for at genvinde titlen, mens alle andre altså må vente i mindst to år, før de får muligheden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020