• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM'er miljøbevidst: Planter træer hvert efterår

Foto: Getty Images

Den nye FC Midtjylland back Adam Gabriel går ikke op i dyrt tøj. I stedet betyder miljøet noget for ham.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland hentede i sommerens transfervindue så mange spillere ind, at det er ligeså svært at holde styr på dem alle, som hvis man skal huske handlingen i 'Figaros Bryllup'. En af dem er den tjekkiske back Adam Gabriel.

Han er en spiller, som nok er lidt atypisk i forhold til den almindelige fodboldspiller. I et interview på FCM's hjemmeside fortæller han om sit forhold til særligt miljø, som noget han er meget bevidst om.

- For mig er det vigtigt, at jeg ikke bruger en masse penge på dyrt tøj, ligesom jeg forsøger at bevare benene solidt plantet på jorden. Hvert efterår planter jeg træer og forsøger at gøre noget andet godt, og det gør indimellem ondt på mig at se, hvad der sker i verden, siger han og fortsætter:

- Efter karrieren – hvis jeg har tjent nok penge – drømmer jeg om at kunne give noget tilbage på en eller anden vis. Måske vil jeg en dag forsøge at få indflydelse gennem en højere position i samfundet, lyder det fra Gabriel.

Han kan da også godt se, at han skiller sig ud, men han ser det ikke som et problem. Dog må han høre for det, fortæller han.

- Mine holdkammerater har tit lavet sjov med mig – men på en god måde. Jeg er ligeglad, og det laver ikke om på mig. Grin er altid godt, og jeg har mange venner, som er meget anderledes end mig, og har et modsat syn på tingene. De laver sjov med mig. Det er måske også grunden til, at vi er så tætte, forklarer Gabriel.

Endvidere fortæller den 22-årige tjekke, at selvom hans forældre nogle gange siger, at hans idéer kan være lidt for store, så vil han gerne være med til at påvirke folk - og endda kan han nok ændre sin landsby.

I et interview med Tipsbladet har Adam Gabriel blandt andet fortalt om skiftet til FCM, hvor han blev solgt to gange på kort tid. Læs mere om det her.