Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-søsterklub: Vi får det bedste akademi i USA

San Diego FC-præsident Tom Penn sætter ord på klubbens strategi.

Vi har hørt, at FC Nordsjælland får en søsterklub i MLS i 2025, og at Jeppe Tverskov og Marcus Ingvartsen blandt andet er skiftet til Superliga-klubben med henblik på at rykke over Atlanten om to år.

Men hvad er ellers planen med Right to Dream-klubben? San Diego FC-præsident Tom Penn svarer i et interview med SDNews på, om klubben udelukkende har tænkt sig at bruge unge spillere, eller om holdet skal krydres med mere erfarne navne.

- Det er begge dele. Det andet grundlæggende arbejde, vi laver, er at bygge og planlægge vores akademi. Med Right to Dream som en del af det får vi den utrolige mulighed at lave et state-of-the-art akademi og det bedste af sin slags i Amerika.

- Vi skal have det planlagt, designet, indgået kontrakter og opbygget, så alt imens det sker, kommer vi til at scoute og se på, hvem der kan spille på førsteholdet. Vi har brug for en blanding af spillere, som passer til vores spillestil. Fra begyndelsen ønsker vi at spille på Right to Dream-måden.

Tom Penn fortæller videre, at klubben af den grund kommer til at holde tæt øje med FC Nordsjælland.

- Hvis man kigger på FC Nordsjælland i Danmark, vandt de næsten mesterskabet med det yngste hold i verden. De sluttede lige bag førstepladsen, de kvalificierede sig til europæisk fodbold, og de spiller bare en smuk omgang fodbold, ligesom vi gerne vil. Det er totalfodbold, de spiller ud fra målmanden, det er højt pres, og de er hele tiden på forkant, men det er også meget teknisk. Det er fantastisk.

- Vi kommer til at hyre vores folk, som herefter kommer til at samarbejde med den bredere Right to Dream-gruppe og være meget fokuseret på, hvad der sker i Danmark i denne sæson. Det bliver en gennemtænkt integration af spillestilen, inden der skal findes både erfarne og unge spillere, som passer til vores spillestil, så vi er klar i 2025.

San Diego FC bliver den 30. klub i MLS.