Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

FCN-træner har pudset Essien på Kofod: Skal være én af de bedste i ligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Magnus Kofod Andersen og Michael Essien arbejder tæt sammen i det daglige i FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

- Det var fandeme på tide.

Sådan lyder det med et stort smil fra FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen, da snakken falder på Magnus Kofod Andersens første mål i åbent spil i Superligaen. Det faldt mandag aften mod Lyngby Boldklub i Kofods kamp nummer 103 i den bedste række. Midtbanespilleren sneg sig med i feltet og sparkede resolut en bold fra Mikkel Rygaard i nettet.

De manglende mål har længe været et tema for Magnus Kofod Andersen, der mestrer de fleste andre facetter på en fodboldbane. Så det arbejder man intenst på i FC Nordsjælland.

Læs også:Powerranking: FCM, BIF og AGF i top - FCK synker til bunds

- Vi skal have noget output fra Magnus, og det er også derfor, han er blevet rykket længere frem. Når han spiller 6'er, er han for meget i sin comfortzone. Så ligger han der og fordeler spillet og er en god spiller, men vi vil gerne være med til at skubbe ham op på næste niveau, siger Flemming Pedersen.

For at bringe Magnus Kofod Andersen op på næste niveau, har Flemming Pedersen sat midtbanespilleren i stævne med FC Nordsjællands Player Coach - og det er som bekendt ikke en hr. hvem-som-helst.

- Da Michael Essien havde været her i tre dage, spurgte jeg ham, hvilke spillere han havde lagt mærke til. Han sagde; ”ham, der hedder Kofod – der er noget ekstra her”. Så sagde jeg; ”ja, jeg er helt enig”. Essien er tidligere midtbanespiller, så han kan i hvert fald se det. Så nu er Essien pudset lidt på Kofod, fordi han skal være en markant spiller i Superligaen. Han skal ikke bare være Superliga-spiller, men én af de bedste. Det berettiger hans potentiale til, lyder det fra FCN-træneren.

Læs også:FCK-spiller: Jeg afviste middelmådige klubber fra top fem-ligaer

Før opgøret mod Lyngby havde Magnus Kofod Andersen blot noteret sig for en enkelt scoring i Superligaen, og den faldt i sidste sæson, da midtbanespilleren bragede et frispark i kassen mod Silkeborg IF.

Magnus Kofod Andersen har to år tilbage af sin kontrakt med FC Nordsjælland.

Læs også:FC Nordsjælland-stopper klar til FCK: Tror, vi har gode muligheder

Læs også:FC København-kroat møder gamle venner: De vil give alt

Læs også:Jonas Wind jubler over udtagelse: Det er en drengedrøm